Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Σκουλάς έδειξε ότι δεν μπορεί, στην Τρίπολη θα μπορέσει;

Ο Σκουλάς έδειξε ότι δεν μπορεί, στην Τρίπολη θα μπορέσει;
Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 - 22:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το σπουδαιότερο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής γίνεται στην Τρίπολη, όπου την Κυριακή (13/01) ο Αστέρας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Για αυτό το παιχνίδι ο Μέλο Περέιρα όρισε τον Μανώλη Σκουλά (Θεσσαλίας), έναν διαιτητή που μπορεί από τις αρχές του χρόνου να είναι και επίσημα διεθνής, όμως στη διαιτητική πιάτσα δεν τον θεωρούν από τους καλύτερους.

Όμως, επειδή ο Σκουλάς είναι διεθνής, είναι λογικό να παίρνει δύσκολα παιχνίδια. Μέχρι τώρα έδειξε ότι δεν μπορεί, τι θα συμβεί στην Τρίπολη, απαντήσεις θα πάρουμε μετά το παιχνίδι.

Την 4η αγωνιστική ο Σκουλάς, πάντα αγωνιστική η κριτική, διαιτήτευσε Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1, όπου:

1) Δεν έδωσε πέναλτι στο χέρι του Κούρντι στο 10', μετά από σέντρα που επιχείρησε ο Φορτούνης.

2) Ακόμα πιο κραυγαλέο ήταν το πέναλτι στο 55', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ολυμπιακού, ο Παπαγεωργίου τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του Μπουχαλάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά, αφού βρέθηκε στο έδαφος.

3) Στο 75' δεν απέβαλλε τον Τσιλούλη σε μία φάση που αποτελεί ορισμό της κόκκινης κάρτας, καθώς πήγε με τις τάπες στο πόδι του Καμαρά.

Την έκτη αγωνιστική, στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1, ο Σκουλάς πήρε διαφορετική απόφαση για παρόμοια φάση! Εδωσε πέναλτι σε τράβηγμα της φανέλας του Χατζηγιοβάνη από τον Κυριακόπουλο και δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του Αστέρα (89'). Δηλαδή, σε παρόμοια φάση με αυτή του Μπουχαλάκη!

Επειδή η κριτική είναι αγωνιστική, συνεχίζουμε και με δυο ζητήματα εκπαίδευσης:

-Την 11η αγωνιστική ο 33χρονος διεθνής ρέφερι σφύριξε Παναιτωλικός-ΑΕΚ 2-1, εκεί όπου η Δέτση (Αθηνών) έκανε τα τρομερά λάθη υπέρ της ΑΕΚ. Ένα από αυτά ότι δεν μέτρησε το αυτογκόλ του Μπακάκη, όμως ένας διαιτητής που είναι έτοιμος για να δύσκολα έπρεπε να πάρει τη φάση πάνω του.

-Την 13η αγωνιστική ο Σκουλάς σφύριξε ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 3-1. Στο 94' άφησε πλεονέκτημα υπέρ του ΟΦΗ που είχε ένα άστοχο σουτ. Σωστά γύρισε τη φάση πίσω, όμως δεν άφησε να εκτελεστεί, επειδή σφύριξε τη λήξη.

Το ματς ΟΦΗ-Παναθηναϊκός είναι το τελευταίο του Σκουλά στη Σούπερ Λίγκα και έγινε στις 9 Δεκεμβρίου. 'Εκτοτε σφύριξε μόνο ασήμαντο παιχνίδι στο κύπελλο, συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου (Απόλλων Λάρισας-Λαμία 0-7), ο Περέιρα τον είχε βάλει και στον αγώνα κυπέλλου της περασμένης Τρίτης ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-1. Οι ορισμοί ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα (07/01), όμως λίγη ώρα μετά αντικαταστάθηκε «λόγω ασθένειας», σύμφωνα με την ενημέρωση της ΚΕΔ. Παρόλα αυτά ο Περέιρα τον όρισε σε ένα δύσκολο και κομβικό ματς για το πρωτάθλημα...

Ο Σκουλάς έχει ανάγκη από μια καλή εμφάνιση. Θα τα καταφέρει;

Ο Περέιρα επιμένει να μην φέρνει ξένους διαιτητές, όμως η διαιτησία βρίσκεται στο κάδρο από την πρώτη αγωνιστική.

Διαβάστε επίσης

Στο... χάος οι σχέσεις μεταξύ Περέιρα-διαιτητών

Στο... χάος οι σχέσεις μεταξύ Περέιρα-διαιτητών

Έφερε ξένους ρέφερι, δεν τους στηρίζει στο θέμα των οφειλών, «αδιάφορος» και ο Μάριν για τη Φούτμπολ Λιγκ, όπου οφείλονται όλες οι περσινές αμοιβές, φυσικά και οι φετινές. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Άλλα έλεγε, άλλα λέει

Άλλα έλεγε, άλλα λέει

Όταν ανέλαβε δεν έβλεπε πίεση στους διαιτητές, τώρα μιλάει για μπούλινγκ. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.