Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα είναι βραβείο στη... ζούγκλα

Θα είναι βραβείο στη... ζούγκλα
Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019 - 20:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε ένα σταυροδρόμι βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η προσφυγή του Ολυμπιακού στον Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με την οποία ζητεί να μην συνεχιστεί ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό από το 70' αλλά να κατοχυρωθεί υπέρ του, εκδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη και εντός της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση. Η υπόθεση αφορά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα προκύψει μεγάλο θέμα με την ασφάλεια των αγώνων. Τα υπομνήματα παραδόθηκαν και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση...

Σε περίπτωση που η απόφαση παραμείνει ίδια με την πρωτόδικη θα είναι «βραβείο» στη... ζούγκλα, καθώς θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου και θα αμφισβητούνται οι αποφάσεις όλων των διαιτητών. Ταυτόχρονα, θα αποτελεί και κερκόπορτα για την ασφάλεια των αγώνων, καθώς οι χούλιγκαν θα τα σπάνε, διαιτητές, προπονητές, παίκτες θα κινδυνεύουν και μετά από μια ώρα οι αγώνες θα συνεχίζονται κανονικά!

Είναι αδύνατον να κριθεί η απόφαση του Γερμανού διεθνή διαιτητή, Μάρκο Φριτζ, ο οποίος διέκοψε οριστικά το παιχνίδι, μετά τον έλεγχο. Παράλληλα, μέχρι και η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας σκληρές ποινές και όχι... βραβείο για τη «ζούγκλα», όπως «συνεπάγεται» η πρωτόδικη απόφαση.

«Κάναμε έφεση, επειδή ο διαιτητής είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Πρώτη φορά κρίνεται απόφαση διαιτητή και θα ανοίξει κερκόπορτα. Φαντάζεστε να κρίνεται η απόλυτη κυριαρχία του διαιτητή; Η πρωτόδικη απόφαση σφάλλει, επειδή αρχικά δέχεται την κυριαρχία, τους μετά την αμφισβητεί, χωρίς να εξηγεί τον λόγο! Στο σκεπτικό βάζει λόγια που δεν υπάρχουν στον κανονισμό», ανέφερε στην αγόρευσή του ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Ιωάννης Χατζησαββάογλου, ενώ ο Δημήτρης Καρπετόπουλος πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε πρωτοφανή νομική παραδοξότητα. Ο διαιτητής μπορεί να κρίνει οποτεδήποτε και να διακόψει το παιχνίδι. Κατ' επανάληψη έχει συμβεί αυτό στην Αγγλία, στην Τουρκία, στην Αυστρία και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Διαβάστε επίσης

«Εξυγίανση» και Grexit πάνε μαζί

«Εξυγίανση» και Grexit πάνε μαζί

Εκεί που η προπαγάνδα τους έψαχνε τις χαμένες Κυριακές τους, το... σκοτάδι κάνει πάλι την εμφάνισή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.