Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για αυτό δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός

Για αυτό δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 - 21:16
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Δεκτή έγινε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η προσφυγή του Ολυμπιακού κόντρα στην πρωτόδικη απόφαση-τέρας. Υπενθυμίζουμε ότι κατακύρωσε (3-0) στον Ολυμπιακό τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό από τον οποίο αφαιρέθηκαν συνολικά πέντε βαθμοί και τώρα τρέχει για να σωθεί.

Επειδή έγινε πολύ προπαγάνδα, με την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού και με τον Γιώργο Σαββίδη (!!!) οι λόγοι που δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός είναι οι εξής:

1) Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ είναι 100 % σύμφωνη με τους κανονισμούς, καθώς οι αποφάσεις των διαιτητών δεν κρίνονται, κάτι που ισχύει σε όλο τον κόσμο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ματς διέκοψε οριστικά ο Γερμανός διεθνής διαιτητής Μάρκο Φριτζ, με βάση τον Κανόνα 5 της FIFA, μετά από έλεγχο που έκανε ο ίδιος και οι βοηθοί του, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ένιωσε πως κινδύνευε η ζωή του. Με την απόφαση αυτή αποκαταστάθηκε η τάξη, επειδή αλλιώς θα γίνονταν επεισόδια, θα άδειαζαν τα γήπεδα και όλα καλά! Δηλαδή, οι χούλιγκαν θα έπαιρναν και ...βραβείο.

2) Από το τελευταίο γίνεται αντιληπτό ότι η υπόθεση αφορούσε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο τον Ολυμπιακό που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την ώρα της διακοπής (70') νικούσε 1-0, όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί στο 5', μετά το «ντου» στον πάγκο των Πειραιωτών.

3) Η πρωτόδικη απόφαση ήταν «σαλάτα», καθώς αρχικά δεχόταν την κυριαρχία του διαιτητή, όμως μετά την αμφισβητούσε, χωρίς να δικαιολογεί το τελευταίο με βάση τους κανονισμούς.

4) Κατ' επανάληψη έχουν διακοπεί αγώνες στην Αγγλία, στην Τουρκία, στην Αυστρία και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις έγινε είτε οριστική διακοπή, είτε προσωρινή. Όμως, σε καμία περίπτωση οι πειθαρχικές επιτροπές δεν έκριναν την απόφαση του διαιτητή, ούτε βγήκαν αποφάσεις για να συνεχιστούν από εκεί που διακόπηκαν!

5) Κατά την εκδίκαση της έφεσης ο Παναθηναϊκός «προχώρησε» σε τριπλή ομολογία ενοχής, καθώς ζήτησε σε περίπτωση που παρέμενε η πρωτόδικη απόφαση-τέρας να συνεχιζόταν ο αγώνας χωρίς θεατές, άρα φοβόταν επεισόδια, παραδέχθηκε ότι στα καταδικαστέα γεγονότα συμμετείχαν υπάλληλοι της «πράσινης» ΠΑΕ, όπως παραδέχθηκε πως όταν ο Φριτζ βγήκε για έλεγχο «υπήρχαν κάποιοι (σ.σ. οπαδοί) που ανεβοκατέβαιναν στις εξέδρες».

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός τους πονάει με κάθε τρόπο

Ο Ολυμπιακός τους πονάει με κάθε τρόπο

Οι «ερυθρόλευκοι» -σχόλιο με αφορμή την επίθεση του Καραπαπά στον Μ. Γκαγκάτση- δείχνουν ότι θα είναι σκληροί απέναντι σε όλους και σε όλα. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.