Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάνουν... έκτρωμα το VAR με το καλημέρα

Κάνουν... έκτρωμα το VAR με το καλημέρα
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 - 17:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η διαιτησία πρέπει να είναι διάφανη σαν το γυαλί. Αν υπάρχει σκοτάδι, τότε να μην δυσανασχετούν με την κριτική ή για να... ξεφεύγουν να την αποδίδουν σε οπαδισμό. Η κριτική αφορά στην καλύτερη ενημέρωση του κόσμου και αν οι αρμόδιοι δεν την λαμβάνουν υπόψη, αυτοί εκτίθενται.

Στην Ελλάδα θέλουν να κάνουν το VAR... έκτρωμα με το καλημέρα. Μιλάνε για πρωτόκολλο, όμως δεν το δίνουν στη δημοσιότητα, λες και πρόκειται για κρατικό μυστικό. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η UEFA, εφόσον υποβληθεί αίτημα από τις ομάδες, δίνει σε αυτές τις ηχογραφημένες συνομιλίες των διαιτητών για κάποια επίμαχη φάση (δηλαδή τι λένε ο ρέφερι του αγώνα με αυτόν που είναι στο VAR). Όμως, στην Ελλάδα δεν ισχύει αυτό, αν και στο σεμινάριο διαιτησίας που έγινε στο Καρπενήσι προβλήθηκαν ως μάθημα συνομιλίες μεταξύ διαιτητών από πρωταθλήματα άλλων χωρών αλλά και από το μουντιάλ.

Επειδή πρόκειται για ευαίσθητο θέμα οι τοποτηρητές Χούμπελ και Φούσεκ πρέπει να πάρουν θέση. Δεν είναι δυνατόν η ΚΕΔ να είναι το... Βατικανό και ο Περέιρα να έχει το ...αλάθητο. Για ποδοσφαιρική αποικία μας πέρασαν και όχι για τη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία; Εδώ και δυο χρόνια ο Πορτογάλος είναι ο μόνος που δεν κρίνεται (εννοείται μαζί με την παρέα του Ελληνες και ξένους που έστειλαν τη διαιτησία στα τάρταρα και θεωρούν εαυτούς πετυχημένους).

Για παράδειγμα στην Ισπανία δίνονται στη δημοσιότητα στο τέλος κάθε σεζόν οι μέσοι όροι των βαθμολογικών των διαιτητών. Στην Ελλάδα, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τι θα πείραζε αν βλέπαμε ότι είναι... επιπέδου Champions League; Λίγο γέλιο παραπάνω δεν θα έβλαπτε!

Διαβάστε επίσης

Τους ...χάλασε το VAR και άρχισαν την κλάψα!

Τους ...χάλασε το VAR και άρχισαν την κλάψα!

Η ίδια η προπαγάνδα που το διαφήμιζε, τώρα κραυγάζει, όμως... κουβέντα για τα λάθη των βοηθών στο Καραϊσκάκη. Ο Κουμπαράκης έκρινε ότι ο Μπαράλες πέφτει μόνος του. Που είναι το κακό; Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.