Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια δεκαετία που έγραψε ιστορία! (videos)

Μια δεκαετία που έγραψε ιστορία! (videos)
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 - 21:58

Δεν κατάφερε και… λίγα ο Ολυμπιακός την 10ετία που μάς «αποχαιρετά». Για την ακρίβεια, κατάφερε πέρα από κάθε προσδοκία επιτεύγματα, ζηλευτά και άξια θαυμασμού. Μπορεί να διανύει μία κάκιστη σεζόν, αλλά αν θέλουμε να κάνουμε μία καταγραφή των πεπραγμένων τη δεκαετία που ολοκληρώνεται, τα επιτεύγματα του Ολυμπιακού είναι «τρελά», βάζοντας στη συνάρτηση και τα μπάτζετ με τα οποία ανταγωνίστηκε «κολοσσούς», τους παίκτες που «έβγαλε» από την αφάνεια και τους έδωσε την ευκαιρία για συμβόλαια μετέπειτα εκατομμυρίων κ.ο.κ.

Το είπε ο Πρίντεζης, το είπε και ο Σπανούλης… Από δύο Ευρωλίγκες έχουν μέσα στη δεκαετία ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ. Μόνο που ο Ολυμπιακός το κατάφερε με το 1/3 του μπάτζετ και με παίκτες νέους και όχι έτοιμους, με παίκτες που κοίταξε να τους «βγάλει» αυτός και δεν τους αγόρασε έτοιμους. Ο συντελεστής δυσκολίας αλλά κατόπιν και ο βαθμός ευχαρίστησης μετέπειτα είναι όπως και να το κάνεις αυξημένος.

Σαφέστατα και δεν θα κάτσει κανείς πάνω στις επιτυχίες και να τις αναπολεί με μελαγχολία. Δεν είναι καλό να μένεις πάνω στις δάφνες αλλά να προχωράς, να χτίζεις το μέλλον και να προσπαθείς να δημιουργήσεις νέα επιτεύγματα και επιτυχίες. Απλά, γίνεται μία καταγραφή στιγμών μέσα σε αυτή την δεκαετία. Ιδίως από το 2012 και μετά που «χτίστηκε» αυτή η ομάδα, που δημιουργήθηκε αυτό το μοντέλο, που ο Ολυμπιακός άλλαξε φιλοσοφία και «έφυγε» από του Παπαλουκά, Τεόντοσιτς, Βούισιτς, Κλέιζα, Τσίλντρες, τα μπάτζετ εκατομμυρίων και το άρωμα ΝΒΑ. Έδωσε τα «κλειδιά» στον Σπανούλη και «έχτισε» γύρω του.

Αυτή η δεκαετία θα είναι για πάντα χαραγμένη στην καρδιά των Ολυμπιακών, έστω κι αν κλείνει με αρνητικό τρόπο. Πως μπορείς να τα ξεχάσεις όλα αυτά;

Η "ΕΚΔΙΚΗΣΗ" ΣΤΗ ΣΙΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η ΜΠΑΣΚΕΤΑΡΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ Η BACK 2 BACK ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΕΣ ΑΠΟ 1-2 ΚΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Διαβάστε επίσης