Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από το 1925 που γεννήθηκε... παραμένει Θρύλος!

Από το 1925 που γεννήθηκε... παραμένει Θρύλος!
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019 - 12:24

Ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου φέρει δικαίως το προσωνύμιο αυτό. Το μεγαλείο αυτής της ομάδας, αυτού του Συλλόγου, συνολικά, είναι αναλλοίωτο στον χρόνο και δεν αποτελεί… πυροτέχνημα, δανεικό από δυνάμεις εκτός ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός είναι, με επιχειρήματα, με στοιχεία, με αριθμούς και καταγεγραμμένες επιτυχίες, η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως! Η έρευνα της Daily Mirror, αν και έχει ένα μικρό λαθάκι, αποδεικνύει του λόγου το αληθές!

Στη σχετική λίστα, λοιπόν, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, η αγγλική εφημερίδα συμπεριλαμβάνει τον Ολυμπιακό μεταξύ των πλέον επιτυχημένων ομάδων παγκοσμίως. Στο Top 10, μάλιστα, και συγκεκριμένα στην ένατη θέση. Έχει παραλείψει το Βαλκανικό Κύπελλο, βέβαια, οπότε τα τρόπαια που αναφέρει είναι 76 και όχι 75, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός συγκαταλέγεται μεταξύ των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Σέλτικα, Νασιονάλ, Πόρτο, Ρέιντζερς, Μπενφίκα και άλλων, στην πρώτη δεκάδα. Πρώτη είναι η Αλ Αχλί με 118 τρόπαια. Απόδειξη (και αυτή, μεταξύ τόσων και τόσων άλλων) ότι ο Ολυμπιακός διατηρείται πάντα στο κορυφαίο επίπεδο και όσο συνεχίζει να αυξάνει τα τρόπαιά του, τόσο θα αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για… ομάδα πυροτέχνημα.

Διαβάστε επίσης