Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κέρδισε» Λοβέρα, επιστροφές και... νιάτα!

«Κέρδισε» Λοβέρα, επιστροφές και... νιάτα!
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 - 00:30
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι βρίσκεται ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν και στο δεύτερο παιχνίδι της Καλαμάτας, στο «Γ. Καραϊσκάκης», αυτή τη φορά με 4-1 και έτσι, πήραν την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας!

Τα οφέλη του Ολυμπιακού πολλά. Ειδικά από το δεύτερο ματς...

Πρώτο και καλύτερο η μεγάλη επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στην αγωνιστική δράση. Ο αρχηγός έλειψε αρκετά από τους Πειραιώτες και με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο γνώρισε την αποθέωση από κόσμο και συμπαίκτες!

Το άλλο, η έτερη επιστροφή, αυτή του Γκιλιέρμε. Και ο Βραζιλιάνος τον μήνα που έλειψε ο Ολυμπιακός έχασε το βασικό του «γρανάζι» στο χώρο της μεσαίας γραμμής... Μην ξεχνάμε, ότι όλο το παιχνίδι του Θρύλου περνούσε και, πλέον, θα περνάει από τα πόδια του.

Αυτά με τις επιστροφές! Γιατί υπήρξαν κι άλλα οφέλη για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς...

Ο Λοβέρα και στα δύο ματς, αλλά ειδικά σε αυτό στο Ναό, έβγαλε... μάτια. Δεν είναι μόνο τα δύο τέρματα, το ένα καλύτερο από το άλλο, που σημείωσε, αλλά η γενικότερη παρουσία του μέσα στον αγωνιστικό χώρο ως δεκάρι. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός αρχίζει σιγά-σιγά να δείχνει όλες τις αρετές που έχει στο γήπεδο, που έκαναν τον Πορτογάλο τεχνικό να εισηγηθεί την μεταγραφή του!

Υπήρχαν επίσης και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων που αγωνίστηκαν. Ο Μάρκοβις έπαιξε βασικός και όσο αγωνίστηκε δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα από τους επιθετικούς της Καλαμάτας! Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαν τέσσερα σουτ και τα τέσσερα στο στόχο...

Ο Ξενιτίδης αγωνίστηκε δίπλα στον Γιασίν Μεριά, στο χώρο του κέντρου και ήταν αυτός που ξεκινήσουν οι περισσότερες επιθέσεις του Ολυμπιακού. Με την εμφάνισή του έδειξε ότι αν δουλευτεί καλά θα προσφέρει πολλά στους Πειραιώτες!

Παράλληλα, ντεμπούτο έκανε και ο Λιάτσος! Ο 16χρονος μεσοεπιθετικός, παρά το γεγονός ότι έκανε κάποια... λαθάκια, απόρροια της ηλικίας του, όμως έδειξε ότι μόνο «ψαρωμένος» δεν είναι στην πρώτη του εμφάνιση με τη μεγάλη ομάδα των «ερυθρόλευκων».

Φυσικά, ο Πέδρο Μαρτίνς κρατάει και την διάθεση των ποδοσφαιριστών του. Παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν με ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, δεν σταμάτησαν το πρέσινγκ, το τρέξιμο και γενικά έκαναν ότι τους ζητούσε ο Πορτογάλος τεχνικός...

Διαβάστε επίσης

Τα highlights της πρόκρισης του Θρύλου! (video)

Τα highlights της πρόκρισης του Θρύλου! (video)

Ο Ολυμπιακός, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, επικράτησε και στο δεύτερο ματς του Κυπέλλου Ελλάδας την Καλαμάτα, με 4-1, και έτσι πέρασε στους «8» της διοργάνωσης...