Μενού
Σκηνή από το «Αντίχριστος» του Λαρς Φον Τρίερ
Σκηνή από το «Αντίχριστος» του Λαρς Φον Τρίερ | Youtube
  • Α-
  • Α+

Μερικές φορές ο σκηνοθέτης θεωρεί πως για να γυρίσει μία ρεαλιστική σκηνή σεξ, οι ηθοποιοί πρέπει να έρθουν σε πραγματική ερωτική επαφή, μία αμφιλεγόμενη πρακτική που δοκιμάζει τα όρια ακόμα και του πιο έμπειρου επαγγελματία.

Όσοι από αυτούς έχουν γερό στομάχι μπορούν να ελέγξουν τις αναστολές τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, αλλά κάποιες φορές χρειάζονται προσαρμογές και...η αρωγή της τεχνολογίας για να γίνει η λήψη, όπως γράφει το LadBible.

Ρόμπερτ Πάττινσον

Ενώ είναι γνωστός περισσότερο για τους ρόλους του ως ο στωικός βρικόλακας στη σειρά Twilight, και ως πάλι στωικός σούπερ-ντετέκτιβ στο The Batman, το 2008 o Πάττινσον έπαιζε τον Ισπανό καλλιτέχνη Salvador Dali στο φιλμ Little Ashes.

Μια συγκεκριμένη σκηνή βλέπει τον Πάττινσον να αυνανίζεται στην πραγματικότητα, καθώς πίστευε ότι η παραποίηση τέτοιων πραγμάτων «δεν λειτουργεί» όσον αφορά την αυθεντικότητα.

Όμπρεϊ Πλάζα

Η γνωστή για το ξερό της χιούμορ και τους ανάλογους ρόλους της Πλάζα έμεινε έκπληκτη όταν διάβασε το σενάριο για τον ρόλο της ως Brandy, στην ταινία The To-Do List. Μιλώντας στον Κόναν Ο' Μπράιεν, αποκάλυψε ότι σε ένα σημείο, το script έγραφε «Η Brandy αυνανίζεται».

Όταν ρώτησε τον σκηνοθέτη, της είπε να κάνει ακριβώς αυτό. Αν και αρχικά νόμιζε πως το πλάνο θα «κοπεί», υπονοώντας μόνο την πράξη, τελικά ανταποκρίθηκε στον ρόλο.

Γουίλεμ Νταφόε

Εδώ το πραγματικό σεξ μεταξύ των ηθοποιών επιτεύχθηκε με τη μαγεία του cgi. Πράγματι, στην ερωτική σκηνή του Antichrist (2009), η συνεύρεση είναι αυθεντική, αλλά πραγματοποιείται από δύο κομπάρσους.

Έπειτα, στη φάση του editing, μέσω ψηφιακής επεξεργασίας μπήκαν τα πρόσωπα του Γουίλεμ Νταφόε και της Σαρλότ Γκέινμπουργκ στους ώμους των κομπάρσων.

Ο λόγος; Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Λαρς φον Τρίερ, ο Γουίλεμ ήταν «υπερβολικά προικισμένος» και το τεράστιο μόριό του θα άφηνε το κοινό «άναυδο». Ο ίδιος ο Νταφόε είχε δώσει βέβαια μία πιο ρεαλιστική εξήγηση.

«Η Σαρλότ και εγώ είμαστε και οι δύο παντρεμένοι. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα νιώθαμε άνετα μετά από κάτι τέτοιο».

Κίραν Ο Μπράιεν και Μάργκο Στίλεϊ

Οι δυο τους έπρεπε να υποδυθούν το ζευγάρι για την ταινία 9 songs, με όλα τα παρελκόμενα φυσικά. Ο Ο' Μπράιεν έπρεπε μάλιστα να φορά προφυλακτικό λόγω των συχνών σκηνών, για να μην υπάρχει ρίσκο εγκυμοσύνης.

Δείτε επίσης: Οι άγνωστες «σφαγές» ηθοποιών πίσω από τις κάμερες - Από τα «Εγκλήματα» μέχρι τις «Μάγισσες»

Προφανώς αυτή ήταν μια αρκετά αμφιλεγόμενη ταινία, αλλά η Στίλεϊ είπε ότι δεν μετανιώνει που το έκανε. «Το 9 Songs ήταν μια ταινία για τον έρωτα και το σεξ, όχι πορνό. Ήθελα να παίξω σε αυτό το φιλμ  και είμαι περήφανη γι' αυτό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA