Τζαμπάρι Πάρκερ: Μία ιδιαίτερα εύστοχη και ηγετική βραδιά κόντρα στον Ολυμπιακό (vid)

Τζαμπάρι Πάρκερ: Μία ιδιαίτερα εύστοχη και ηγετική βραδιά κόντρα στον Ολυμπιακό (vid)

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ της Μπαρτσελόνα κόντρα στον Ολυμπιακό
Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudllnstat αναλύει το ρεκόρ πόντων που σημείωσε ο Τζαμπάρι Πάρκερ στη νίκη του Game 2 της Μπαρτσελόνα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα τα οποία έχουν κάνει το ταξίδι από το NBA στην Euroleague, έχοντας μια μακρά καριέρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κατά την οποία μπόρεσε να φορέσει τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, των Σικάγο Μπουλς, των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, των Ατλάντα Χοκς, των Σακραμέντο Κινγκς αλλά και των Μπόστον Σέλτις.

Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αναμέτρησης του κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 77-69 στο Game 2 των Play Off και έκανε το 1-1, κατάφερε να σημειώσει ατομικό ρεκόρ πόντων στην Euroleague, φτάνοντας τους 24, ξεπερνώντας τους 21 που ήταν το προηγούμενο και το είχε κάνει ξανά κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Οι... υπερδιπλάσιοι πόντοι σε σύγκριση με τον μέσο όρο του

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας περάσει συνολικά 32:08 λεπτά εντός παρκέ. Μέσα σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να σημειώσει 24 πόντους (6/9 δίποντα 66,7%, 4/7 τρίποντα 57,1%) ενώ παράλληλα μάζεψε και 5 ριμπάουντ.

Ενδεικτικό του πόσο εύστοχος ήταν ο έμπειρος Αμερικάνος γκαρντ, από όλα τα σημεία όπου είχε έστω και ένα εύστοχο σουτ, δεν έπεσε κάτω από το 50%, ενώ μόλις ένα ήταν εκείνο από το οποίο είχε μία και μοναδική προσπάθεια η οποία δεν κατέληξε εντός στόχου.

Τα στατιστικά στο σουτ του Τζαμπάρι Πάρκερ

Κατά μέσο όρο, τη φετινή σεζόν ο Πάρκερ βρίσκει από 10,7 πόντους, έχοντας στα δίποντα ποσοστό ευστοχίας που φτάνει το 52,6% και στα τρίποντα 38,3% σε 23:33 λεπτά συμμετοχής.

Γενικά τα στατιστικά του Τζαμπάρι Πάρκερ

Η συνεργασία με τους γκαρντ

Όπως είναι φυσικό και εύκολα αντιληπτό, σε ένα τέτοιο παιχνίδι, θα ήταν πολύ δύσκολο να τα κάνει όλα μόνος του και παράλληλα να κάνει αυτή την επίδοση. Στο πλάι του βρέθηκαν τα γκαρντ της Μπαρτσελόνα, με τους οποίους μπόρεσε να συνεργαστεί για τους 18 από τους 24 πόντους!

Με εξαίρεση τον Νίκολας Λαπροβίτολα, τόσο ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις, ο Τόμας Σατοράνσκι όσο και ο Ρίκι Ρούμπιο, του έδωσαν δύο πάσες, τις οποίες μπόρεσε να μετουσιώσει σε πόντους, ειδικότερα από το τρίποντο όπου είχε 12!

Όλες οι ασίστ που πήρε ο Τζαμπάρι Πάρκερ

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN