Ισπανία: Προπονητής ομάδας νέων κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Μία μπάλα μπάσκετ

bet365

Ένας προπονητής ομάδας μπάσκετ νέων στην Ισπανία, φαίνεται πως κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος παιδιών και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης άνω των 40 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το ισπανικό site, europapress, ένας 28χρονος προπονητής μπάσκετ από τις Βαλεαρίδες Νήσους (Μαγιόρκα), κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος 6 ανήλικων.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει τα όσα έχουν αποκαλυφθεί, ο ίδιος φαίνεται κατά την περίοδο από 2015 έως και το 2021 να παρενοχλεί παιδιά ηλικίας ακόμη και 9 ετών!

Ο ίδιος φέρεται να έχει πραγματοποιήσει άσεμνες πράξεις μπροστά από τους ανήλικους αθλητές ενώ σε μερικές περιπτώσεις είχε ζητήσει τη βοήθειά τους ώστε να τις πραγματοποιήσει.

Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να πείσει τα παιδιά ότι αυτές οι πράξεις ήταν μία συνηθισμένη συμπεριφορά ανάμεσα σε φίλους ενώ όταν κάποιο από αυτά αρνούνταν, τότε του απαγόρευε την είσοδο στα γυμναστήρια και τα γήπεδα ενώ προσπαθούσε να στρέψει τα υπόλοιπα εναντίον του.

Για όλα αυτά, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης διάρκειας 47 ετών, αυτό ζητάει η εισαγγελία ενώ παράλληλα θα κλιθεί να πληρώσει 9 με 24 χιλιάδες ευρώ ως οικονομική αποζημίωση σε κάθε ένα από τα θύματά του, σύμφωνα με τη Diario de Mallorca.

@Photo credits: eurokinissi, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα