Στουτγκάρδη - Μπάγερν 3-1: Την «ξέρανε» με υπογραφή Στεργίου

Στουτγκάρδη

bet365

Με τον Λεωνίδα Στεργίου να δείχνει τον δρόμο της νίκης η Στουτγκάρδη επικράτησε της Μπάγερν με 3-1 και μείωσε τη μεταξύ τους απόσταση στο -2. Εντυπωσιακή πεντάρα για τη Ντόρτμουντ.

Η Στουτγκάρδη μας προϊδέασε για την... αστεράτη εκδοχή της. Οι Σουηβοί που από τη νέα σεζόν θα συμμετέχουν στο Champions League επικράτησαν 3-1 της Μπάγερν με υπογραφή του Λεωνίδα Στεργίου και μείωσαν την μεταξύ τους διαφορά στους δυο βαθμούς.

Ο Ελβετός αμυντικός με ελληνικές ρίζες άνοιξε το σκορ στο 29΄όταν ευνοήθηκε από τις κόντρες και «κρέμασε» τον Νόιερ στο τετ-α-τετ, όμως η Μπάγερν ισοφάρισε οκτώ λεπτά αργότερα με πέναλτι του Κέιν. Τσούπο Μότινγκ και Κέιν είχαν τις ευκαιρίες τους για να γράψουν την ανατροπή υπέρ των Βαυαρών, αλλά στο β΄μέρος δίχτυα βρήκαν μόνο οι γηπεδούχοι.

Στο 83΄συγκεκριμένα ο Γέονγκ με τρομερή κεφαλιά έγραψε το 2-1, προτού ο Σίλας στις καθυστερήσεις υπογράψει την ήττα της Μπάγερν που προτίμησε μερικές αλλαγές πριν από τη ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League κόντρα στη Ρεάλ.

Πάρτι της Ντόρτμουντ με πρωταγωνιστή Ρόις

Η Ντόρτμουντ μετά την ισοπαλία με τη Λεβερκούζεν και την ήττα από τη Λειψία συνέτριψε την Άουγκσμπουργκ με 5-1. MVP o Μάρκο Ρόις, ο οποίος σκόραρε και έδωσε δυο ασίστ, στο προτελευταίο του εντός έδρας ματς με τη Μπορούσια. Έγινε αλλαγή στο 66' και αποθεώθηκε ο αρχηγός των Βεστφαλών, ο οποίος έπειτα από 12 χρόνια θα απουσιάσει στο τέλος της σεζόν.

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μισή ώρα για να τελειώσουν το ματς. Οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν μόλις στο 4', όταν αμυντικός της Άουγκσμπουργκ πέταξε την μπάλα πάνω στον Μουκοκό και αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Στο 20' ο Μπιον Γκίτενς έβγαλε τη σέντρα και ο Μάλεν με κεφαλιά εξ επαφής διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 29' ο Ρόις εκτέλεσε κόρνερ και ο Μουκοκό μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 32' ο Βάργκας μείωσε το σκορ με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από γύρισμα του Μάιερ. Δυο λεπτά αργότερα, στο 34', ο Ρόις βγήκε τετ α τετ και σκόραρε με ένα υπέροχο σκάψιμο. Στο 64' ο αρχηγός της Ντόρτμουντ έκανε γύρισμα και ο Ενμέτσα με σουτ από το όριο της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Νίκη και διαφορά… ασφαλείας για τη Βόλφσμπουργκ

Δυο λεπτά ήταν αρκετά για τη Βόλφσμπουργκ που επικράτησε εντός έδρας της Ντάρμσταντ με 3-0 και βρίσκεται πλέον στο +9 από τη 18η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής.

Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν μέσα σε δυο λεπτά οι Βίμερ (8’) και Βιντ στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης της «Volkswagen Arena». Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 90+2’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα με σκόρερ τον Τσέρνι που διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Βαθμός-παραμονή για τη Βέρντερ

Βέρντερ Βρέμης και Γκλάντμπαχ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 2-2 και οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στην Bundesliga.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που βρήκαν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Χακ στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης. Η Βέρντερ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια με σκόρερ τον Βόλτεμαντε στο 45’.

Στο δεύτερο μέρος έκανε την ανατροπή και με σκόρερ και πάλι τον Βόλτεμαντε έκανε το 2-1. Οι φιλοξενούμε ωστόσο ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν τελευταίοι και ισοφάρισαν σε 2-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νόιχαους στο 90+1’.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα