Football League: Αγκαλιά με την άνοδο τα Τρίκαλα, ανάσα για Αιγάλεω (vid)

Gazzetta team
Football League: Αγκαλιά με την άνοδο τα Τρίκαλα, ανάσα για Αιγάλεω (vid)

bet365

Τα Τρίκαλα έφυγαν με το διπλό (0-1) από την έδρα της Ιεράπετρας και ίσως την Κυριακή, ανάλογα με τα αποτελέσματα, εξασφαλίσουν μαθηματικά την άνοδο, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Νίκη-οξυγόνο για το Αιγάλεω επί του Θεσπρωτού (1-0), ισόπαλοι με 2-2 Ιάλυσος και Ασπρόπυργος για την 23η αγωνιστική.

Ιεράπετρα - Τρίκαλα 0-1

Μεγάλη νίκη που ίσως κλειδώσει και μαθηματικά την άνοδό τους στη Super League 2 σημείωσαν τα Τρίκαλα επικρατώντας με 1-0 μέσα στην έδρα της Ιεράπετρας. Με αυτήν τη νίκη η πρωτοπόρος ομάδα των Τρικάλων έπιασε τους 46 βαθμούς και απομακρύνθηκαν 9 πόντους από την 3η Ιεράπετρα. Έτσι σε περίπτωση που η 4η Καβάλα δεν επικρατήσει της Νίκης Βόλου την Κυριακή, τα Τρίκαλα θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την άνοδο τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 35' όταν ο Καραγκιολίδης απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Ντόση έξω από την περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιεράπετρα έφτασε κι αυτή κοντά σε ένα τέρμα, αλλά το σουτ του Μηνά πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 72' αλλά ο Κατσικοκέρης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζαρόπουλο σε τετ-α-τετ. Το «χρυσό» γκολ για τα Τρίκαλα που τους έδωσε τη νίκη σημείωσε στο 76' ο Τσίπρας με μια όμορφη ατομική ενέργεια. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων πάντως η Ιεράπετρα έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό, αλλά ο Βέρτζος πάνω στη γραμμή απομάκρυνε την μπάλα σώζοντας τα Τρίκαλα.

ΟΦ Ιεράπετρας (Καβακάς): Καραγκιολίδης, Αναστασόπουλος, Χιντζίδης, Σμίλτος, Χύσι (38' Τζελέπης), Σκόνδρας, Βογιατζής, Μπάμπης, Κατσικοκέρης, Χαντί, Αποστολόπουλος (64′ Μηνάς).

ΑΟ Τρίκαλα (Αμανατίδης): Ζαρόπουλος, Σανδραβέλης, Ντόσης, Οικονομόπουλος, Γιαννίτσης, Παπαγεωργίου, Ριζογιάννης, Πέλκας, Γρηγορόπουλος (88' Ντούνης), Άλεξιτς (63′ Τσίπρας), Πελάεθ (82′ Βέρτζος).

Αιγάλεω - Θεσπρωτός 1-0

Σπουδαία νίκη που της δίνει ανάσα τριών βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη σημείωσε η ομάδα του Αιγάλεω επικρατώντας με 1-0 του Θεσπρωτού, ο οποίος παραμένει οριακά πάνω στη διακεκαυμένη ζώνη στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στο 7' το Αιγάλεω είχε δοκάρι με τον Τσιλιγκίρη, με τον Θεσπρωτό να απειλεί στο πρώτο ημίχρονο κυρίως στην κόντρα. Στο 36' τα αίματα... άναψαν για ένα φάουλ, με τον πάγκο του Αιγάλεω να διαμαρτύρεται έντονα και δύο παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας να αποβάλλονται. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο, στο 44' το Αιγάλεω πήρε το προβάδισμα, όταν ο Τσιλιγκίρης εκτέλεσε το φάουλ και ο Μαχαίρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα στο 64' αλλά η κεφαλιά του Παπανικολάου βρήκε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού. Το Αιγάλεω συνέχιζε να πιέζει και για ένα δεύτερο τέρμα, χάνοντας νέα ευκαιρία στο 78' με τον Καπό να μην βρίσκει στόχο από πλεονεκτική θέση. Το 1-0 δεν άλλαξε ως το τέλος με το Αιγάλεω (που ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της κόκκινης του Λάμπρου στο 93') να πανηγυρίζει μια νίκη - οξυγόνο συνεχίζοντας να παλεύει για την παραμονή στην τελική ευθεία.

Αιγάλεω (Γράφας): Σικαλιάς, Στάθης, Καπός, Λάσκαρης, Σταματάκης, Παπανικόλας, Γκότοβος, Τσιλιγκίρης, Μαχαίρας (72′ Λάμπρου), Γουερέ (50′ Φαρινόλα), Σπυρόπουλος (66′ Ιωαννίδης).

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κίναλης, Σερβιλάκης, Δημήτρουλας (80′ Βουκομάνοβιτς), Καρβούνης, Κοντοές, Κωνσταντακόπουλος, Μπίκας, Ευθυμίου, Καζβιρόπουλος (89′ Μποτόσο), Κωνσταντίνου (67′ Κολλάς), Ντάλα Κόστα.

Ιάλυσος Ρόδου – Ασπρόπυργος 2-2

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της ουράς, καθώς ο Ιάλυσος παραχώρησε 2-2 στον Ασπρόπυργο, αποτέλεσμα που φέρνει τους φιλοξενούμενους κατάφατσα με το φάσμα του υποβιβασμού και παράλληλα δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη. Το ματς ήταν πολύ καλό και μόλις στο 2' ο Μπαξεβάνος απώλεσε για τον Ασπρόπυργο την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0, αλλά στο δεύτερο μισό υπήρξε «βροχή» από γκολ.

Ο Φράγκος στο 48' άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά στο 68' ο Ρεκλείτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έφερε τον αγώνα στα...ίσα (η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε τράβηγμα επί του Μαραγκουδάκη). Στο 78' ο Πολέτο με κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα για τον Ασπρόπυργο, που «κυνηγούσε» μία μεγάλη νίκη. Ομως στο 89' η μπάλα στρώθηκε στον Μακρυδημήτρη και εκείνος με σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ιάλυσος (Νίκος Παντέλης): Ανδρούτσος, Πριόνας (64' Ντιάτα), Χειμωνέττος (46' Κούτνικ), Παγώνης, Μακρυδημήτρης, Ρεκλείτης, Μπάρδης,Μαστραντωνάκης (81' Κουγιός), Γιώργου, Χειρίτραντας, Μαραγκουδάκης

Ασπρόπυργος (Γιώργος Βαζάκας): Κολοβούρης, Φιλίποβιτς, Νικολακάκης, Ζώνης, Σταγάκης, Νικολαου, Μπαξεβάνος, Ζγκούρη, Πολέτο (90'+3' Ρόπας), Γκατσολάρι, Φράκος (62' Μίλιτς).

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Σάββατο 07/03:

Ιάλυσος - Ασπρόπυργος 2-2

Αιγάλεω - Θεσπρωτός 1-0

Ιεράπετρα - Τρίκαλα 0-1

Κυριακή 08/03:

Ολυμπιακός Βόλου - Διαγόρας Ρόδου (13:00)

Τρίγλια - Ιωνικός (15:00)

Καλαμάτα - Βέροια (15:00)

Καβάλα - Νίκη Βόλου (15:00)

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα