Βόλος: Η αλλαγή σχηματισμού του Γκαγέγο «έδεσε» την άμυνα

Βόλος: Η αλλαγή σχηματισμού του Γκαγέγο «έδεσε» την άμυνα

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Η αλλαγή σχηματισμού του Γκαγέγο «έδεσε» την άμυνα

bet365

Η αλλαγή σχηματισμού σε 3-5-2 από τον Αλμπέρτο Γκαγέγο «έδεσε» τον Βόλο στην άμυνα με συνέπεια να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του στα δύο τελευταία ματς με τον Ατρόμητο.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Αλμπέρτο Γκαγέγο μετά τις ήττες από Ατρόμητο και Ξάνθη με 0-3 και 1-3 αντίστοιχα στα πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο του Βόλου είχε αποφασίσει να εστιάσει στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του, διαπιστώνοντας ότι η αμυντική γραμμή του δεχόταν αρκετές φάσεις και σε πολλές περιπτώσεις έμενε εκτεθειμένη.

Η κίνηση του Γκαγέγο για να δημιουργήσει ένα πιο συμπαγές σύνολο που θα περιόριζε τις επιθέσεις των αντιπάλων ήταν να αλλάξει σχηματισμό και από 4-2-3-1 να καθιερώσει το 3-5-2 στα τελευταία ματς απέναντι στον Ατρόμητο σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Και το αποτέλεσμα ήταν άμεσο με τον Βόλο να παίρνει τη νίκη (0-2) αλλά όχι και την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού καθώς και τον βαθμό (0-0) στο νέο χθεσινό παιχνίδι στο Περιστέρι για τη Super League. Και στις δύο αναμετρήσεις ο Βόλος ήταν πολύ πιο προσεκτικός στα μετόπισθεν κρατώντας το μηδέν.

Προφανώς και η συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία δεν συμβαδίζει με αυτή του Γκαγέγο, ο οποίος επιθυμεί να παίζει δημιουργικά, ωστόσο τα δεδομένα μετά τις δύο ήττες στα πρώτα του ματς στον πάγκο του Βόλου τον ανάγκασαν να πάρει αυτή την απόφαση για να «δέσει» τα μετόπισθεν. Κάτι που πέτυχε, έχοντας άλλωστε διαθέσιμους και αρκετούς κεντρικούς αμυντικούς στο ρόστερ που του επέτρεπαν να κατεβάσει τον Βόλο με αυτόν τον διαφορετικό σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα. Κάτι ανάλογο αναμένεται να εφαρμόσει και στα ματς απέναντι σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που έχουν άλλωστε και πάρα πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Ψάχνει και επιθετικό ο Βόλος

Όσον αφορά το μεταγραφικό μέτωπο, ο Βόλος μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου είναι πιθανό να προχωρήσει σε κάποια ακόμα προσθήκη. Ο σύλλογος της Μαγνησίας από την περίοδο που ο Χουάν Φεράντο βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία ήθελε να προσθέσει έναν κεντρικό μέσο, ενώ στη συνέχεια μπήκε στην εξίσωση και η πιθανότητα απόκτησης ενός πλάγιου μπακ που θα έχει τη δυνατότητα να παίξει και στα δύο άκρα της άμυνας. Πλέον στις σκέψεις των ανθρώπων της ομάδας υπάρχει και η απόκτηση ενός καθαρού επιθετικού. Άλλωστε τα περισσότερα γκολ έχουν έρθει από τους Μουνίθ και Τόρες (10 τέρματα συνολικά στη Super League) που είναι μεσοεπιθετικοί. Συνεπώς η απόκτηση ενός φορ που θα βοηθήσει στο παραγωγικό κομμάτι είναι μια λογική κίνηση καθώς οι Γέντρισεκ και Μάντζης στο πρωτάθλημα έχουν συνεισφέρει μόνο με τέσσερα γκολ συνολικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα