Στεφανίδη: «Ανυπομονώ για τον αγώνα στη Φιλοθέη»

Gazzetta team
Στεφανίδη: «Ανυπομονώ για τον αγώνα στη Φιλοθέη»

bet365

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στο Filothei Women Gala που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο "Στέλιος Κυριακίδης".

Συμμετέχει στο Gala από μικρό κορίτσι. Όχι ότι τώρα μεγάλωσε αλλά τώρα είναι χρυσή Ολυμπιονίκης και έχει κατακτήσει πλήθος μεταλλίων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι και θα είναι πάντα εκεί. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ θα είναι και την Τετάρτη (12/6) παρούσα στο 20ο Filothei Women Gala που θα διεξαχθεί στο ανακαινισμένο στάδιο "Στέλιος Κυριακίδης"

Η διοργάνωση, την οποία διοργανώσει ο ΑΟ Φιλοθέης σε συνργασία με τον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού, ανήκει στην κατηγορία Special Premium της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας γεγονός που της δίνει μεγαλύτερη δυναμική, δεδομένου του ότι πρόκειται για ένα μίτινγκ με αξιολόγηση στο σύστημα αξιολόγησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου με την Κατερίνα Στεφανίδη να δηλώνει πως ανυπομονεί ν' αγωνιστεί! Διαβάστε τις δηλώσεις:

Παντελής Ξυριδάκης (Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού) : "Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε ο δήμος Φιλοθέης πριν 20 χρόνια και συνεχίζει τα τελευταία εννέα χρόνια ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού. Μια διοργάνωση που τιμά την πόλη μας. Ο Δήμος με όλες τις δυνάμεις βοηθάει είτε οικονομικά είτε με το στάδιο Στέλιος Κυριακίδης, το οποίο και ανακατασκευάστηκε φέτος ύστερα από τις καταστροφές που υπέστη πέρυσι από τη δυνατή βροχή. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο για τη συμβολή του, είναι τιμή μας που είναι και σήμερα εδώ η Κατερίνα Στεφανίδη και φυσικά όλες οι αθλήτριες".

Κώστας Παναγόπουλος (πρόεδρος ΣΕΓΑΣ): "Διάρκεια, αξιοπιστία και κοινωνική προσφορά είναι τα τρία χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν ένα γεγονός σε θεσμό και ακριβώς γι' αυτό ο αγώνας της Φιλοθέης είναι θεσμός και αθλητικός και κοινωνικός. Αθλητικός γιατί μετέχουν σε αυτόν κορυφαίες αθλήτριες απ΄όλο τον κόσμο και κοινωνικός γιατί ο αγώνας αποτελεί εξαιρετικό όχημα για να μεταδώσει κανείς μηνύματα που παρακινούν σε περισσότερη αλληλεγγύη και συμμετοχή σε κοινωνικά δρώμενα. Να συγχαρώ τον ΑΟ Φιλοθεης για την ιδέα που είχε πριν 20 χρόνια, αλλά και τον Δήμο που στηρίζει τη διοργάνωση, όπως το κάνει και η ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια. Να ευχαριστήσω τις αθλήτριες που συμμετέχουν όλα αυτά τα χρόνια, γιατί χωρίς αυτές δεν μπορούν να γίνουν αγώνες και πολύ περισσότερο θεσμοί. Ευχαριστούμε φυσικά και τους χορηγούς, αλλά και τη δημόσια τηλεόραση που είναι δίπλα μας".

Γιάννης Προβελέγγιος (πρόεδρος ΑΟ Φιλοθέης): "Σας καλωσορίζουμε στο 20ο Women Gala, στο πλήρως ανακαινισμένο στάδιο "Στέλιος Κυριακίδης", ένα έργο που έγινε στη διάρκεια του καλοκαιριού, χάρη στις προσπάθειες του Δήμου και τη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο φορείς. Καλή επιτυχία σε όλες τις κοπέλες".

Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ): "Είναι ένας αγώνας που εγώ ανυπομονώ να πάρω μέρος, είναι ο αγώνας που το 2016 με το άλμα στα 4,86 μ., και μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση και ώθηση για τη συνέχεια. Είμαστε σε μια περίεργη χρονιά με το Παγκόσμιο μακριά. Είμαι σε αρκετά καλή κατάσταση, παρά το πόσο νωρίς βρισκόμαστε. Κάνουμε ακόμη κάποιες δοκιμές σε τεχνικά ζητήματα, γιατί η χρονιά παρά του ότι είναι δύσκολη, μας δίνει την ευκαιρία να τις κάνουμε. Σωματικά είμαι καλά και περιμένουμε κάτι καλύτερο από το φετινό 4,72 μέτρα".

Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπ.): "Είμαι πολύ χαρούμενη, που για ακόμη μια χρονιά μπορώ να συμμετάσχω στη διοργάνωση, που σέβεται απόλυτα την γυναίκα αθλήτρια. Θεωρώ πως είναι ιδιαίτερη τιμή για όλες τις αθλήτριες, που έρχεται ο κόσμος και χειροκροτεί τις προσπάθειες μας, κάνοντας μας να αισθανόμαστε σαν να είναι μια δεύτερη γιορτή της γυναίκας. Είναι μια εποχή που δεν αναζητούμε μεγάλη επίδοση. Σκοπός να είμαστε ψηλά σε καλή κατάσταση, προκειμένου να συμμετέχουμε σε δυνατά μίτινγκ".

Λίλη Αλεξούλη (μήκος): "Είναι η πέμπτη συνεχόμενη συμμετοχή μου στη διοργάνωση. Αποτελεί και φέτος το αγαπημένο μου event, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που προπονούμαι σε αυτό το στάδιο. Το Filothei women Gala φέτος γιορτάζει 20 χρόνια, ελπίζω να είστε όλοι εκεί και να το γιορτάσουμε μαζί. Να είστε σίγουροι πως θα το απολαύσουμε. Αγωνιστικά είμαι σε μία αναγνωριστική και δοκιμαστική περίοδο ψάχνω να βρω τα πατήματα μου, καθώς έχω αλλάξει προπονητικό περιβάλλουν. Θεωρώ πως βρίσκομαι σε καλό δρόμο, έχω διάθεση για δουλειά και είμαι πολύ αισιόδοξη για τη συνέχεια. Ελπίζω να βγει το καλύτερο δυνατό".

Ραφαέλα Σπανουδάκη (100 μ.): "Μετέχω πρώτη φορά στο μίτινγκ και είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί κάθε χρόνο στη διοργάνωση βλέπω να μετέχουν κορυφαίες αθλήτριες και είναι τεράστια πρόκληση για εμένα να μπορέσω να τις συναγωνιστώ. Ξεκινάω τώρα τη σεζόν μου, η προπόνηση έχει βγει όπως θα ήθελα. Υπάρχει μπροστά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το οποίο μας ενδιαφέρει".

Οι συμμετοχές στο σπουδαίο Gala

Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, και παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου λίγες ημέρες από τον αγώνα της Ρώμης θα βρεθεί στη Φιλοθέη για να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 4,72 μ. που είναι το φετινό της ρεκόρ.

Στον ίδιο αγώνα ξεχωρίζει ακόμη η Angelica Moser (Ελβετία) με 4,65 μ. από τον κλειστό στίβο, επίδοση που της έδωσε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Η πάντα έμπειρη Olga Mullina (ΑΝΑ) θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 4,50 μ., όπως και Sonia Malavisi (Ιταλία) που έχει ατομικό ρεκόρ 4,51 μέτρα. Στη Φιλοθέη θα είναι και η Ελενα Πόλακ που σταθερά επιδιώκει άλματα πάνω από τα 4,56 μ., που θα της βγάλουν εισιτήριο για τη Ντόχα.

Από τα δυνατά αγωνίσματα της διοργάνωσης θα είναι το ύψος των γυναικών, εκεί όπου θα συμμετάσχουν τρεις αθλήτριες με ατομικό ρεκόρ 1,98 μέτρα. Μία από αυτές είναι η τέταρτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τους Βελιγραδίου, Oksana Okuneva (Ουκρανία). Το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος είναι η Levern Spencer (Αγία Λουκία), που στο περσινό μίτινγκ ξεπέρασε τα 1,96 μ. και κέρδισε το χειροκρότημα. Η έμπειρη αθλήτρια θα επιδιώξει και φέτος να κυμανθεί σε υψηλά άλματα. Η τριάδα των αθλητριών με ρεκόρ 1.98 μ. κλείνει με την Svetlana Radjivil (Ουζμπεκιστάν). Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι ελληνικές συμμετοχές στο αγώνισμα.

Η Τατιάνα Γκούσιν ξεπέρασε το χειμώνα το 1,94 μ. και ήδη στη θερινή σεζόν ανέβηκε πάνω από το 1,88 μ., ενώ η Ιωάννα Ζάκκα θα "παίξει" στην έδρα της και θα έχει ως στόχο να ξεπεράσει το 1,83 μ., που είναι το ρεκόρ της από φέτος. Η Δέσποινα Μαλταμπέ έκανε πριν λίγες ημέρες 1,82 μ. και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, ύψος που κυνηγάνε τόσο η Αλίκη Βαγγέλη όσο και η Αθηνά Ρέτζιου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ίδια διοργάνωση. Η Παναγιώτα Δόση είναι σε καλή κατάσταση και θέλει να βελτιώσει το 1,83 μ. και γιατί όχι και το 1,85 μ., που είναι το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20.

Η Chantel Malone έρχεται στην Ελλάδα ως μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο στο μήκος κάτι που θα κληθεί να επιβεβαιώσει και στον αγωνιστικό χώρο. Η γεννημένη στο Πουέρτο Ρίκο αθλήτρια των Παρθένων Νήσων έχει 6,90 μ. επίδοση της επιτρέπει να σκέφτεται ακόμη και τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη η παρουσία της Abigail Irozuru (Μ. Βρετανία), που το χειμώνα ήταν φιναλίστ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης και έχει ατομικό ρεκόρ 6,80 μ., αλλά και της τέταρτης πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιχγαμ Quanesha Burks με ρεκόρ 6,93 μέτρα. Στη Φιλοθέη θα βρίσκεται και η Maryna Bekh- Romanchuk (Ουκρανία) με ατομικό ρεκόρ 6,93 μ. και φετινό 6,74 μέτρα.

Η Λίλη Αλεξούλη αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 6,50 μέτρα.

Στα 100 μ. εμπ. η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα έχει την ευκαιρία να κοντραριστεί με την Ruslana Rashkovan (Λευκορωσία), που έχει ατομικό ρεκόρ από φέτος 13.12.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα κάνει στο Gala τον πρώτο της δυνατό αγώνα στη σεζόν στα 100 μ., αγώνισμα στο οποίο θα πάρουν ακόμη θέση εκκίνησης οι Desiree (M. Βρετανία) και Remona Burchell (Τζαμάικα) με 11.06 και 11.03, αντίστοιχα ατομικό ρεκόρ. Στο τριπλούν η νεάνιδα Σπυριδούλα Καρύδη είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σε θέση να απειλήσει ακόμη και το πανελλήνιο ρεκόρ της Βούλας Παπαχρήστου, το οποίο είναι 13,86 μέτρα.

Το πρόγραμμα

16.10 Ύψος Κ16-Κ18-Κ20
16.40 Μήκος Κ16-Κ18-Κ20
18.00 Επί κοντώ gala
18.05 100μ. εμπ. (Κ18) (76cm)
18.10 Μήκος gala - Τριπλούν gala
18.20 100 μ. εμπ. gala
18.30 Υψος gala
18.40 50 μ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΟΦ
19.15 100 μ. Κ16-Κ18-Κ20
19.35 100 μ. gala

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα