Έφτιαξε πίτσα με 257 διαφορετικά τυριά επειδή θέλει να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness (vid)

Gazzetta team
Έφτιαξε πίτσα με 257 διαφορετικά τυριά επειδή θέλει να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness (vid)
Για να αγοράσει τα τυριά πήγε σε πολλά μαγαζιά και ξόδεψε 1000 ευρώ.

Ο Benedict Bruel, διευθυντής του εστιατορίου "Pizza της Déliss" στη Λυών, έφτιαξε μια πίτσα με 257 διαφορετικά τυριά με στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας τον Σεπτέμβριο του 2018 από τον Johnny Di Francesco, ο οποίος έκανε μια πίτσα με 154 διαφορετικά είδη τυριών.

Θεώρησε πως επειδή η χώρα του έχει τέτοια ποικιλία τυριών θα είναι εύκολο να σπάσει το ρεκόρ αφού θα έπρεπε απλά να προσθέσει 100 τυριά παραπάνω από την πίτσα που κατέχει ήδη ένα ρεκόρ.

Για να είναι επίσημα αναγνωρισμένος ως ο νέος κάτοχος ρεκόρ, ο Benedict έκανε την έρευνά του και βεβαιώθηκε ότι η πίτσα πληροί τις προϋποθέσεις του Guinness World Records.

«Η πίτσα έπρεπε να είναι πλάτους 30 εκατοστών και πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο έως τέσσερα γραμμάρια διαφορετικών τυριών», ανέφερε.

Ωστόσο ακόμα και στη Γαλλία, δεν ήταν εύκολο να βρει τόσα είδη τυριών.

Έτσι αφού επισκέφθηκε πολλά σούπερ μάρκετ, ο Benedict ολοκλήρωσε τη συλλογή τυριών με επισκέψεις στα γαλακτοκομεία σε Beaujolais και Mornant, ξοδεύοντας συνολικά σχεδόν 1.000 € (£ 869.55).

Χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να γίνει η πίτσα και ο Benedict λέει ότι στην πραγματικότητα αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ ωραία διαδικασία και όπως είπε «ένα μικρό κομμάτι είναι αρκετό».

Ο χρόνος παρασκευής της συγκεκριμένα ήταν δυο ώρες και 20 λεπτά.

«Οι άνθρωποι σκέφτονται ότι είμαι άρρωστος, αλλά δεν είναι έτσι. Πρόκειται για μια πίτσα που γίνεται για πολλούς ανθρώπους, ένα μικρό κομμάτι είναι αρκετό για να εκτιμήσει κανείς την προσπάθειά μου», τόνισε.

Ένας εκπρόσωπος του Guinness World Records δήλωσε στο LADbible ότι είχε λάβει την αίτηση εγγραφής και εκκρεμούν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.