Το Πατριαρχείο «αδειάζει» τον Βελόπουλο για τις ψεύτικες επιστολές του Ιησού (vid)

Gazzetta team
Το Πατριαρχείο «αδειάζει» τον Βελόπουλο για τις ψεύτικες επιστολές του Ιησού (vid)
Άργησε πολύ, αλλά τελικά πήρε θέση το Πατριαρχείο για τις ψεύτικες επιστολές Ιησού, «αδειάζοντας» τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο Επίσκοπος Αμορίου, Νικηφόρος, για το θέμα έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας». Είναι προφανέστατο ότι η αναφορά αυτή γίνεται για τον Κυριάκο Βελόπουλο και τις ψεύτικες επιστολές του Κυρίου που πουλούσε μέχρι πρότινος. Είναι σαφές ότι ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, υπάγεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, αφού η Μονή Βλατάδων που λειτουργεί είναι η μία από τις τρεις πατριαρχικές μονές της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.


«Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά» είπε ο κ. Νικηφόρος και φωτογραφίζοντας ευθέως τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης πρόσθεσε: «Όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας».

Ο κ. Νικηφόρος πήρε σαφή θέση και για την παρούσα πολιτική συγκυρία, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Εκκλησία επιθυμεί να αποδοκιμάσει τον Κυριάκο Βελόπουλο για τις ψεύτικες επιστολές που εμπορευόταν. «Ο,τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κανείς, λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλίας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων», επισήμανε, δίνοντας σαφές δείγμα των θέσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.