Μοντέιρο - Τσιτσιπάς 2-0: Πρόωρος αποκλεισμός για τον Στέφανο στην Μαδρίτη (vids)

Πρόωρο αντίο από το τουρνουά της Μαδρίτης για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος στην πρεμιέρα του στο ισπανικό 1000άρι ηττήθηκε από τον Τιάγκο Μοντέιρο με 6-4, 6-4.

Την τέταρτη νίκη του κόντρα σε τενίστα του Top 10 πήρε ο Τιάγκο Μοντέιρο, ο οποίος επικράτησε με 6-4, 6-4 του Στέφανου Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Mutua Madrid Open. Εκεί ο Βραζιλιάνος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Λεχέτσκα - Μεντζέντοβιτς.

Άρτιο σερβίς από τον Βραζιλιάνο για το 1-0

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να σερβίρει και να παίρνει το προβάδισμα (1-0). Ο Έλληνας, μάλιστα, στο πρώτο service game του Βραζιλιάνου προσπάθησε να πιέσει, ωστόσο ο αντίπαλός του βρήκε πολύ καλά σερβίς και μετά από πέντε χαμένα game points έφερε το σετ στα ίσα (1-1).

Στο αμέσως επόμενο game ο Βραζιλιάνος βρέθηκε με διπλό break point, το οποίο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο και στη συνέχεια πραγματοποίησε ένα άνετο hold για το 3-1. Από εκεί και πέρα, οι δύο αθλητές αντάλλαξαν love games, με τον Τσιτσιπά να σερβίρει στο 5-3 για να παραμείνει στο σετ. Ο 25χρονος τενίστας μείωσε σε 5-4, αλλά το αψεγάδιαστο σερβίς έδωσε τη δυνατότητα στον Βραζιλίανο να κλείσει το σετ με 6-4.

Σημειώνεται πως ο Μοντέριο έκλεισε το σετ με 94% (30/32) στο πρώτο σερβίς, από το οποίο κέρδισε τους 23 από τους 30 πόντους (77%). Επίσης, ο Βραζιλιάνος είχε δύο άσους και οκτώ winners.

Break με το... καλησπέρα και σερβίς στα ύψη έφεραν την πρόκριση

Ιδανική ξεκίνησε το δεύτερο σετ για τον Τιάγκο Μοντέιρο, ο οποίος στο πρώτο game βρήκε το break και με κυριαρχικό service game έκανε το hold για το 2-0 στο σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μείωσε στο τρίτο game (2-1), αλλά δεν κατάφερε να βρει το δρόμο για την ισοφάριση. Μάλιστα, δύο φορές κατάφερε να σβήσει break points του Βραζιλιάνου, ο οποίος αν και δεν μπόρεσε να... σπάσει τρίτη φορά το σερβίς του Έλληνα διατηρούσε πολύ υψηλά τα ποσοστά του στο σερβίς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως και στο πρώτο σετ, σέρβιρε με το σκορ στο 5-3 για να παραμείνει στο ματς. Εκεί, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σβήσει δύο match points του Μοντέιρο για να μειώσει σε 5-4, ωστόσο στο αμέσως επόμενο game ο Μοντέιρο βρήκε το δρόμο αρχικά για να σβήσει το break point Τσιτσιπά και τέλος για να κλείσει το σετ (6-4) και να πάρει την πρόκριση, πετυχαίνοντας μία τεράστια νίκη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα