Χάλκη: Ομάδα-στολίδι στα Δωδεκάνησα! (pics & vid)

Δημήτρης Τομαράς
Χάλκη: Ομάδα-στολίδι στα Δωδεκάνησα! (pics & vid)

bet365

Το Gazzetta Weekend ταξιδεύει στα Δωδεκάνησα και συναντά τη Χάλκη. Την ομάδα που έφτιαξε μόνη το γήπεδό της, βοηθάει συλλόγους των γύρω περιοχών, αναδεικνύει ταλέντα, λαμβάνει Κύπελλα Ήθους και ακολουθεί το δόγμα Γιόχαν Κρόιφ!

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τόσες πολλές Ερασιτεχνικές ομάδες που να αποτελούν πρότυπο. Η μείωση των εσόδων στις κατά τόπους ΕΠΣ και η γενικότερη κρίση έχει... τσακίσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες περιόδους η ομάδα της Χάλκης, Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Δωδεκανήσου ξεχωρίζει. Με δικά της εφόδια, στήριξη από όλη την περιοχή αλλά και με χρήματα που μπόρεσε να διασφαλίσει από σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα έφτιαξε μόνη της δικό της γήπεδο από το 2017, επένδυσε σε νέα παιδιά της περιοχής, βοήθησε άλλες ομάδες προσφέροντας το γήπεδό της όταν δεν είχαν που να προπονηθούν ή να παίξουν και έχει πάρει Κύπελλα Ήθους το 2008 και το 2012!

ΟΙ ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΙΦ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!

Στον ΑΣ Χάλκης έχουν φροντίσει ώστε να έχουν πρότυπα μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαιρικού παρελθόντος. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Γιόχαν Κρόιφ του οποίου τα διδάγματα διαβάζουν ευλαβικά στην Χάλκη με τις ρήσεις του να τους ακολουθούν. Μία ρήση που συνοδεύει την ομάδα στα social media έχει ως εξής: «Μεγάλη ομάδα είναι αυτή που δεν κρύβεται, που δεν έχει μυστικά, που δεν φοβάται να παίξει, που αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, που κάνει στο γήπεδο ό,τι ακριβώς σου υπόσχεται, που έχει ένα παιχνίδι πολύ δικό της το οποίο τελειοποιεί μέσω της επανάληψης.

Μεγάλη ομάδα είναι αυτή που έχει προικισμένους παίκτες, που θέτουν το ταλέντο τους στην υπηρεσία του συνόλου και που δεν σταματά να τρέχει, να πιέζει και να μοχθεί, ούτε στις βραδιές που η διαφορά της από τον αντίπαλό είναι τεράστια. Μεγάλη ομάδα είναι αυτή που παίζει για το κοινό της, που παίζει για να κερδίζει φίλους και που κατακτά τίτλους, όταν είναι πραγματικά καλύτερη κι όχι γιατί είχε τύχη ή εκμεταλλεύτηκε αδυναμίες. Μεγάλη ομάδα είναι αυτή που έχει συνείδηση της ιστορίας της, παίκτες που δεν κάνουν ενστάσεις για τη μέθοδο του προπονητή, αλλά τον ακούν δείχνοντας θέληση και πίστη. Μεγάλη δεν είναι μια ομάδα που κερδίζει, αλλά μια ομάδα που όταν κερδίζει έχεις καταλάβει το γιατί, γιατί έτσι ακριβώς είχες προβλέψει και περίμενες πως θα κερδίσει».

Η ΚΙΝΗΣΗ FAIR PLAY ΤΟΥ 2016 ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΟ ΣΥΜΗΣ

Η Χάλκη - που έχει και συνεργασία με σχολή του Ολυμπιακού - σε αρκετές περιπτώσεις έχε κάνει κινήσεις ποδοσφαιρικού ήθους. Όπως εκείνη του 2016 στο γήπεδο Μαλώνας. Η Χάλκη βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με το «εύθραυστο» 0-1 και ο Τσιώνης «κέρδισε» στο σπριντ τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Ο παίκτης του Αγίου Γεωργίου κατά την διάρκεια της... κούρσας, έπεσε τραυματισμένος στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως ο Τσιώνης πέταξε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, τηρώντας τo Fair Play και παρότι βρίσκονταν σε πλεονεκτική θέση. Αμέσως όλο το γήπεδο καταχειροκρότησε την ομάδα της Χάλκης που δεν είναι η πρώτη φορά που έχει πράξει κάτι ανάλογο και σαφέστατα δείχνει τον… δρόμο.

Ο ΑΣ Χάλκης εν έτει 2017 προέβη και σε άλλη μία σημαντική κίνηση. Μετά την ολική καταστροφή του δημοτικού γηπέδου της ΑΟ Σύμης η Χάλκη παραχώρησε δωρεάν το γήπεδό της για τα εντός έδρας παιχνίδια της στην ομάδα της Σύμης!!! Για εκείνη την κίνηση οι άνθρωποι της Χάλκης είχαν σχολιάσε ότι «σε στιγμές και εποχές που η κοινωνία έχει ανάγκη την αγάπη, την αλληλεγγύη, την συνεργασία και την ψυχολογική υποστήριξη και να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι ο αθλητισμός ενώνει λαούς , διαφορετικές κουλτούρες και αποδεικνύει ότι 'αγκαλιασμένοι' μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπίες!!!». Δείτε πιο κάτω πως ήταν τότε το γήπεδο της Σύμης...

- Το γήπεδο της Σύμης μετά την καταστροφή. Ο ΑΣ Χάλκης προσέφερε δωρεάν το γήπεδό του στην Σύμη για τις εντός έδρας αναμετρήσεις της και ακόμα και για προπονήσεις.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ

Μόλις ολοκλήρωσε το Αθλητικό του Κέντρο ο ΑΣ Χάλκης άρχισε την στελέχωση της ομάδας ξανά με παίκτες της περιοχής. Ενδεικτικά το 2017 ενέταξε στο δυναμικό του τα εξής ταλέντα:

- Μιχάλης Σπανός 17 χρονών

- Γιώργος Καλλιλώρας 18 χρονών

- Στρατος Μουστούκης 17 χρονών

- Δημήτρης Κόρλος 16 χρονών

- Κωνσταντίνος Ανδριόπουλος 16 χρονών

- Κωνσταντίνος Κότσιφος 16 χρονών

- Σταύρος Πέτρας 16 χρονών

- Αλέξανδρος Καβουνίδης 16 χρονών

- Σάββας Κουλούμπρης 15 χρονών

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ... ΧΟΡΟ!!!

Υπάρχει βέβαια και ένα ακόμα εξαιρετικό στοιχείο για αυτήν την ξεχωριστή ομάδα. Αρκετές φορές πριν την σέντρα ενός αγώνα ένας από τους παίκτες μπαίνει στην μέση ενός κύκλου και όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο χορεύει! Αν μη τι άλλο ο ΑΣ Χάλκης είναι σύλλογος άξιος θαυμασμού σε όλα τα επίπεδα...

- Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από το επίσημο Facebook της ομάδας που μπορείτε να δείτε εδώ. Στην Gallery δείτε φωτό με το γήπεδο να έχει καλυφθεί με χιόνι αλλά και χωρίς.

 

Τελευταία Νέα