Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων του ΟΤΕ και στον Έβρο

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΟΤΕ στον Έβρο και σε ολόκληρη τη χώρα κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τις 21 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστούν ως τις 12 Ιανουαρίου, με βασικά αιτήματα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και την ανάκληση των απολύσεων οκτώ εργαζομένων στον τομέα της φύλαξης, που έγιναν στην εκπνοή του 2019.

«Δίνουμε αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ ΟΤΕ  που καταγγέλλει τη διοίκηση του Ομίλου ότι υπήρξε απολύτως απρόθυμη, επί σειρά μηνών, για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, εξωθώντας τους εργαζόμενους σε απεργίες. Η κόντρα διοίκησης-εργαζομένων έχει φτάσει στα άκρα, μετά και τις συλλήψεις απεργών στη Θεσσαλονίκη.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, παρά το γεγονός ότι οι προηγούμενες συλλογικές συμβάσεις πρόβλεπαν μειώσεις μισθών, με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις,  αλλά και ότι

η Deutsche Telekom στην Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό κέρδους και το χαμηλότερο ποσοστό κόστους εργασίας, η διοίκηση επιμένει στην αντεργατική της τακτική. Τα  θέματα θα τεθούν κατά τη συνάντηση που θα γίνει με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα 13/1.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΟΤΕ στον Έβρο, η κα Λίτσα Φαλέκα, σημείωσε πως η στάση αυτή της διοίκησης δεν ήταν η αναμενόμενη, ενώ τόνισε πως αυτό που διεκδικούν οι εργαζόμενοι είναι να προσέλθει στη διαπραγμάτευση, προκειμένου να υπογραφεί μία αξιοπρεπής συλλογική σύμβαση εργασίας. Επισήμανε ακόμη πως «είναι απαράδεκτο σε μία κερδοφόρα επιχείρηση να γίνονται απολύσεις, ιδιαίτερα από την στιγμή που δεχθήκαμε μειώσεις αποδοχών ως και 12%, με τη δέσμευση ότι δεν θα γινόταν απολύσεις».

Η κα Φαλέκα υπογράμμισε ότι παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, υπάρχει συμμετοχή στην απεργία και στο νομό μας, όπως υπάρχει και μεγάλη αγωνία για την επόμενη μέρα. Δεν παρέλειψε ακόμη να ευχαριστήσει «την κοινωνία που θεωρούμε πως είναι με το μέρος μας, τα δεκάδες σωματεία και συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα, που είναι μαζί μας».

Στήριξη του αγώνα τους από το Εργατικό Κέντρο Έβρου

Με ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΤΕ, «η οποία αντί για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟTE , διατάσσει απολύσεις».

Όπως επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο, η διοίκηση του Ομίλου, «αντί για διάλογο με την oμοσπονδία των εργαζομένων, προκαλεί με την προσαγωγή εργαζομένων με ψευδείς μηνύσεις, προκειμένου να σπάσει τον απεργιακό αγώνα που συνεχίζεται και σήμερα για 19η ημέρα. Προσπαθούν με την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα να διαστρέψουν για μια ακόμη φορά πλήρως την πραγματικότητα, κάνοντας το άσπρο-μαύρο. Η διοίκηση του ΟΤΕ επιχειρεί να επιβάλλει το πλέον εξοντωτικό μοντέλο εργασιακής εκμετάλλευσης και μάλιστα σε μια περίοδο με τεράστια αύξηση κερδών. Η εταιρεία έφτασε στο σημείο να μηνύει τους εργαζόμενους, κάνοντας λόγο για προστασία του δημοκρατικού δικαιώματος στην εργασία.

Δεν λένε, όμως, ότι η εργασία αυτή επιβάλλεται με ολιγόμηνες συμβάσεις πείνας (οι CEO τι μισθό παίρνουν, άραγε;) και όρους εργολαβίας. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το δίκαιο των αιτημάτων τους. Χαιρετίζουμε την πρωτοφανή συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις! Συνάδελφοι, είμαστε μαζί σας στη μάχη, μέχρι την τελική δικαίωση».

Επιπλέον, μετά από συνάντηση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με εκπροσώπων των εργαζομένων του ΟΤΕ, επισημαίνεται πως «οι απολύσεις και η ανασφάλεια οδήγησαν τους εργαζόμενους στις απεργιακές κινητοποιήσεις… Τους εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και τους διαβεβαιώσαμε ότι είμαστε μαζί τους στη μάχη, μέχρι την τελική δικαίωση!».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

* Ουσιαστικές αυξήσεις για όλους.

* Υπογραφή ΣΣΕ στις θυγατρικές.

* Ενσωμάτωση των νεοπροσληφθέντων στα μισθολόγια πριν το 2015.

* Διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.

* Τριετή ΣΣΕ.

* Επαναφορά των μισθολογικών κλιμακίων.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr