Kόκκινο ποτάμι: Το άγριο ξύλο και η επίθεση (Photos)
Media

Kόκκινο ποτάμι: Το άγριο ξύλο και η επίθεση (Photos)

Kόκκινο ποτάμι: Ο Μεχμέτ Καρτάλ έρχεται σε ρήξη με τον Κερέμ, ενώ μετά ο νεαρός αξιωματικός δέχεται επίθεση και από τον Μίλτο, ο οποίος ψάχνει να βρει την Ιφιγένεια.

Λίγο αργότερα, ο Ονούρ Ασλάν εισβάλλει στο σπίτι του γιατρού Νικολαϊδη, αναζητώντας την κόρη του. Την ίδια ώρα, στην Αμισό, οι Έλληνες της περιοχής ξεριζώνονται από τον τόπο τους.

Οι προσπάθειες της Αϊρίν και της Ειρήνης να εντοπίσουν τη Λουσίλ στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης συνεχίζονται χωρίς διακοπή.

Η Αρμένισσα οικονόμος της οικογένειας Νικολαΐδη, που έχει βιώσει ήδη μία φορά τον ξεριζωμό και γνωρίζει τις βίαιες πρακτικές των Τούρκων, αγωνιά για την τύχη της κόρης της.

Με όση δύναμη της έχει απομείνει, λοιπόν, παλεύει να εντοπίσει το παιδί της ζωντανό. Παράλληλα, η Σοφία με τον γιατρό Νικολαΐδη προσπαθούν να μάθουν κάποιο νέο για την Ιφιγένεια, που επίσης αγνοείται.

Την ίδια ώρα, ο Καρτάλ υποψιάζεται ότι ο γιος του ο Κερέμ είναι υπεύθυνος για την απόδραση της Ιφιγένειας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πατέρας και γιος να έρθουν στο χέρια μέσα στο Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Από την άλλη, στο Παρίσι, ο Ζαχάρωφ, παρακολουθώντας τις ραγδαίες εξελίξεις στην πατρίδα, σκέφτεται να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη. Η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα αλλά και τα σκληρά λόγια που έχει ακούσει κατά διαστήματα από τον Μίλτο τον έχουν κάνει να αναθεωρήσει ορισμένες απόψεις του.

Την ίδια στιγμή, στην Αμισό, η Ευγενία με τη Βασιλική αποφασίζουν να αναλάβουν εκείνες τη φροντίδα των κτημάτων, μετά την εγκατάλειψη τους από τους εργάτες-, που απειλήθηκαν από τον Οσμάν. Οι δύο γυναίκες προβάλλουν τον δυναμισμό τους και το πείσμα τους απέναντι σε κάθε πρακτική των Τούρκων, προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Άλλωστε, ο Θέμης και ο Παναγιώτης βρίσκονται μακριά, ο Γιώργος Παυλίδης είναι πλέον ανάπηρος και δεν μπορεί να συνεισφέρει στα κτήματα και ο πατέρας της Βασιλικής δεν ζει πια, αφού θανατώθηκε και διασύρθηκε κρεμάμενος από τους Τούρκους. Από την άλλη, στην Κωνσταντινούπολη, ο Μίλτος αιφνιδιάζει τον Κερέμ, όταν ξαφνικά εμφανίζεται απαιτώ-ντας να μάθει πού βρίσκεται η Ιφιγένεια.

Ο Κερέμ μάταια προσπαθεί να τον πείσει πως δεν έχει ιδέα, αλλά οι δύο φίλοι πιάνονται στα χέρια. Λίγο αργότερα, κάνει την εμφάνιση του και στο σπίτι των Νικολαΐδηδων, σαν ένας απρόσκλητος επισκέπτης, και τους ενημερώνει ότι η κόρη τους Ιφιγένεια «το έσκασε».

Το ίδιο βράδυ, ο Ονούρ Ασλάν, με δύο ένστολους, εισβάλλει με τη βία στο σπίτι των Νικολαΐδηδων, αναζητώντας την κοπέλα. Από την άλλη, ο Θέμης, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο βουνό, αποφασίζει να εγκαταλείψει την κρυψώνα του για να συναντήσει κρυφά τους αγαπημένους του, που τόσο πολύ του έχουν λείψει.

Λίγο αργότερα, ο ντελάλης διατάζει την εκκένωση της Αμισού από τους χριστιανούς κατοίκους και τους ενημερώνει ότι δεν πρόκειται για μετεγκατάσταση, αλλά για προσωρινή μετακίνηση.

Έτσι, τους συμβουλεύει να μην πάρουν μαζί τους όλα τα πράγματα τους. Την επόμενη μέρα, στην πλατεία της Αμισού, ο κόσμος είναι μαζεμένος, με όλα το υπάρχοντα του, έτοιμος να αναχωρήσει. Όμως, τα βλέμματα όλων δείχνουν τον πόνο και τη θλίψη για τις ζωές, τις στιγμές, τις χαρές και τις λύπες που βίωσαν όλα αυτά τα χρόνια στον τόπο τους και που τώρα τα αφήνουν πίσω.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved