Akis’ Food Tour: Πού μας ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα ο Άκης Πετρετζίκης; (Photos)
Media

Akis’ Food Tour: Πού μας ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα ο Άκης Πετρετζίκης; (Photos)

Akis’ Food Tour: Το νέο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται στον Alpha, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 20:00.

Τέταρτος σταθμός Όλυμπος- Πιερία.

Στο τέταρτο επεισόδιο της εκπομπής, ο Άκης επισκέπτεται τον Νομό Πιερίας και το αγαπημένο του βουνό, τον Όλυμπο. Σε αυτό το ταξίδι, θα απολαύσουμε τον αγαπημένο chef να κατακτά την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας, αλλά και να μοιράζεται μαζί μας τις μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες που έχει να προσφέρει αυτός ο μυθικός τόπος. Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που κόβουν την ανάσα «γεμίζουν» την οθόνη.

Με αφετηρία το γραφικό Λιτόχωρο και το φαράγγι του Ενιπέα, ο Άκης συναντά τον Νίκο και την Μαριτίνα, ένα νέο ζευγάρι το οποίο άφησε πίσω τη ζωή στην πόλη και την καριέρα στη μουσική, για να φτιάξει ένα μοντέρνο-παραδοσιακό ντίσκο-καφενείο δίπλα στο ποτάμι. Έχοντας πάρει τις απαραίτητες δυνάμεις από τους μεζέδες και την καλή παρέα, ο Άκης ξεκινά την ανάβαση στο βουνό. Θα τον δούμε άραγε να φτάνει στα 2.918 μέτρα;

Στα Πριόνια, εκεί όπου είναι ο σταθμός εκκίνησης αλλά και το σημείο όπου επιστρέφουν οι ορειβάτες μετά την κατάβαση, ο κύριος Τάκης τον υποδέχεται με τη διάσημη φασολάδα του - το καλύτερο «γιατρικό» για τους ορειβάτες αλλά και η πιο αγαπημένη γεύση που κρατά κανείς ολοκληρώνοντας την αποστολή στο βουνό.

Η διαδρομή που ακολουθεί οδηγεί τον Άκη στην Εξοχή Πιερίας, όπου ο Νίκος Φωτιάδης τον ξεναγεί στην πρότυπη φάρμα του εκτροφής μαύρου χοίρου - του αρχαιότερου οικόσιτου ζώου στην Ευρώπη. Στο ιστορικό Δίον, ο Άκης επισκέπτεται μία από τις μεγαλύτερες εκτάσεις καλλιέργειας ακτινιδίων στην Ελλάδα και δοκιμάζει το φημισμένο κοντοσούβλι και κοκορέτσι της περιοχής.

Επόμενος σταθμός του, η Ράχη στη βορειοανατολική πλαγιά του Ολύμπου, η οποία έχει αναδειχθεί σε μία από τις καλύτερες οινικές περιοχές της χώρας τα τελευταία χρόνια. Την επίσκεψη στο βιολογικό οινοποιείο του Απόστολου Κούρτη διαδέχεται η συνάντηση με τον Δημήτρη και την Κατερίνα, που εδώ και λίγα χρόνια έχουν ξεκινήσει μια βιοδυναμική καλλιέργεια ρίγανης, σε ένα αλπικό ξέφωτο σε υψόμετρο 2.350 μέτρων.

Οι πρωτότυπες συνταγές του Άκη δεν λείπουν και από αυτό το επεισόδιο. Με φόντο τον ορεινό όγκο του Ολύμπου θα απολαύσουμε τον Άκη να ετοιμάζει ένα ιδανικό σνακ ενέργειας για την ανάβαση στο βουνό, να φουρνίζει λαχταριστή focaccia και πεϊνιρλί με λουκάνικο και χοιρομέρι μαύρου χοίρου αλλά και να μας δείχνει τα μυστικά για το πώς να καπνίσουμε μόνοι μας το πιο νόστιμο ribeye steak!

Στο μουσικό σήμα της εκπομπής ο Σάκης Ρουβάς ερμηνεύει το τραγούδι «Το ταξίδι», σε μουσική Γιάννη Σκούταρη και στίχους Παντελή Κυραμαργιού.

Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Το πιο γευστικό tour συνεχίζεται στον Alpha!

«AkisFood Tour», με τον Άκη Πετρετζίκη

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved