Akis’ Food Tour: Γευστικό ταξίδι με τον Άκη Πετρετζίκη στην Ευρυτανία
Media

Akis’ Food Tour: Γευστικό ταξίδι με τον Άκη Πετρετζίκη στην Ευρυτανία

«Akis’ Food Tour», το νέο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται στον Alpha, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, στις 20:00.  Όγδοος σταθμός  η Ευρυτανία.

Με οδηγό του τα παραδοσιακά προϊόντα, τα φημισμένα κρεατικά αλλά και τις συνταγές που οι γυναίκες της περιοχής περνούν από γενιά σε γενιά, ο αγαπημένος chef εξερευνά την τοπική γαστρονομία αλλά και την υπέροχη φύση της Ευρυτανίας, του πιο ορεινού νομού της χώρας.

Το ταξίδι ξεκινάει με περιπέτεια, με τον Άκη να διασχίζει τη via ferrata, το σιδερένιο μονοπάτι στο επιβλητικό φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς. Μετά την απαιτητική διαδρομή, ένα αχνιστό πιάτο με πεντανόστιμη βραστή γίδα τον περιμένει στις όχθες του Ταυρωπού. Στο Καρπενήσι συναντά έναν από τους πιο… καλοντυμένους κρεοπώλες ever, και δοκιμάζει μια ιδιαίτερη συνταγή με χειροποίητο πρόβειο κιμά. Η γευσιγνωσία συνεχίζεται στα πανέμορφα ορεινά χωριά της Ευρυτανίας, όπου δοκιμάζει μοναδικές γεύσεις και ιδιαίτερα προϊόντα κοντά σε γυναίκες όλων των ηλικιών, οι οποίες διαφυλάττουν και εξελίσσουν τη γαστρονομική παράδοση του τόπου μέσα από πρωτότυπες επιχειρηματικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Όπως σε κάθε επεισόδιο, δεν λείπουν οι πρωτότυπες συνταγές του Άκη: θα τον απολαύσουμε να στήνει τον μαγειρικό «πάγκο» του με φόντο το γραφικό γεφύρι της Βίνιανης και να ετοιμάζει προσουτοπιτάκια, να μας δείχνει την τέλεια συνταγή για γρήγορα ντόνατς, ενώ θα μας κάνει να ξεχάσουμε όσα ξέραμε για την τηγανιά, με την υπέροχη συνταγή του για τηγανιά με άγρια μανιτάρια και μέλι ελάτης.

Στο μουσικό σήμα της εκπομπής ο Σάκης Ρουβάς ερμηνεύει το τραγούδι «Το ταξίδι», σε μουσική Γιάννη Σκούταρη και στίχους Παντελή Κυραμαργιού.

Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved