Ανέστης Βλάχος: «Έχω παίξει και τον καλό σε ταινία»
Showbiz

Ανέστης Βλάχος: «Έχω παίξει και τον καλό σε ταινία»

Ο Ανέστης Βλάχος ήταν ο «κακός» του ελληνικού κινηματογράφου. 

Ο ηθοποιός έχει παίξει σε πολλές ταινίες και σειρές, αλλά οι περισσότεροι τον θυμούνται από τους ρόλους εκείνους που υποδυόταν τον... «κακό».

Έχετε ακόμα πολλή ενέργεια. Πού θέλετε να την διοχετεύσετε;

«Έχω κάνει 155 ταινίες, έχω κάνει σίριαλ, έχω πάρει 3 βραβεία»

Παίξατε ποτέ τον... καλό;

«Βεβαίως κι έχω παίξει τον καλό σε ρόλο και μου άρεσε, είχε επιτυχία. Τότε, μόλις είχες επιτυχία σ' ένα ρόλο, οι υπόλοιποι σκηνοθέτες στις ταινίες που έκαναν, γιατί γυρίζονταν 150-200 ταινίες τη χρονιά, έλεγαν: «Φωνάξτε αυτόν, ήταν καλός εκεί». Ξαφνικά σου έβαζαν μια στάμπα στην πλάτη. Δεν σκέφτονταν ότι αυτός ο ηθοποιός μπορεί να παίξει και κάτι άλλο, ήθελαν ασφάλεια»

Ξεχωρίζετε κάποιον ηθοποιό από τους σημερινούς;

«Απ' ό,τι βλέπω στην τηλεόραση, παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, είναι... παρεούλες. Ήμουν πάντα εναντίον της.,. παρεούλας. Έκανα και δικές μου παραγωγές, όπως «Ο ζητιάνος», του Καρκαβίτσα, μου άρεσε πολύ ο ρόλος εκεί. Στην κατοχή με μεγάλωσε η γιαγιά μου, η μάνα του πατέρα μου. Όταν έκανα το ρόλο αυτό, που είπαν ότι είχα επιτυχία, για να παίξω, πήρα στοιχεία από τη ζωή μου τότε, τα είχα βάλει μέσα μου και τα έβγαζα. Η μητέρα μου ήταν στην Αθήνα, δούλευε, ήταν μοδίστρα. Μετά την απελευθέρωση με πήρε μαζί της. Ήρθε στη Δράμα, στην Προσοτσάνη, εκεί από όπου κατάγομαι. Πήγα στη σχολή Σταυράκου και σπούδασα ηθοποιός. Ήμουν ένας άνθρωπος που δεν πήγαινα στα καφενεία, δεν ήξερα τάβλι, χαρτιά. Η μεγαλύτερη «αρρώστια» μου ήταν να πηγαίνω να βλέπω σινεμά. Ίσως αυτό μ' επηρέασε ψυχολογικά. Σ' ένα καφενείο μία μέρα διάβασα σε μια εφημερίδα για τη σχολή Σταυράκου. Πήγα στη σχολή να ρωτήσω και γράφτηκα.» είπε στο Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved