Αλέξανδρος Χατζής: Πού βρίσκεται και τι κάνει σήμερα ο γιος του Κώστα Χατζή;
Showbiz

Αλέξανδρος Χατζής: Πού βρίσκεται και τι κάνει σήμερα ο γιος του Κώστα Χατζή;

Ο Αλέξανδρος Χατζής δεν άντεξε στην Ελλάδα της κρίσης!

Ο γιος του σπουδαίου ερμηνευτή Κώστα Χατζή έβαλε τη... ζωή του σε μια βαλίτσα, τακτοποίησε τις παρτιτούρες μαζί με την κιθάρα του, πήρε τη σύζυγο του αγκαλιά κι έφυγαν νια τη Γερμανία... Τη δεύτερη πατρίδα του.

Πάνε σχεδόν έξι χρόνια από τότε που εγκαταστάθηκε στη χώρα καταγωγής της μητέρας του Ούρσουλα βον Τζόρντις και όλα δείχνουν ότι βρήκε τον δρόμο του. Με καλύτερο βιωτικό επίπεδο και νέες σημαντικές συνεργασίες, ο μισός Τσιγγάνος και μισός Γερμανός Αλέξανδρος Χατζής συνεχίζει την καριέρα του στο τραγούδι.
«Ηταν μια απόφαση αναγκαστική. Για την προσαρμογή, δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια. Μόνο στη γλώσσα δυσκολεύτηκα, την οποία είχα εγκαταλείψει από τα παιδικά μου χρόνια. Στην Ελλάδα ξέρεις μόνο ότι θα έχει ήλιο, κι αυτό επειδή δεν εξαρτάται από τους πολιτικούς της», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη του, δικαιολογώντας τη μετακόμιση του από τον Νότο της Ευρώπης στον Βορρά!
Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε το νέο του οά με τίτλο «Πού πάει η αγάπη», σε στίχους και μουσική Αρη Φωτιάδη, με τσιγγάνικα τραγούδια που έχουν μεγάλη απήχηση στη χώρα της Ανγκελα Μέρκελ. Η παρουσία του σε φεστιβάλ μουσικής Ρομά είναι τακτική και γι'αυτό
ανταμείφθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία.

Ο τραγουδοποιός τιμά τη δουλειά του, αποφεύγοντας την παραμικρή έκθεση της προσωπικής του ζωής.
«Δεν παραδίνομαι στη μόδα ή στο ρεύμα της showbiz προκειμένου να πετύχω όνειρα και φιλοδοξίες, ισοπεδώνοντας τις ηθικές αρχές που ο κόσμος θεωρεί παρωχημένες! Ο δικός μου ηθικός κώδικας πηγάζει από τον τρόπο ζωής που καταγράφει ο θεός στον λόγο του στην Αγία Γραφή, την οποία θεωρώ πολύ προχωρημένο βιβλίο, ειδικά στην εποχή μας, και όποιος εφαρμόζει τις σρχές της αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής του και την έννοια άνθρωπος» έχει εξομολογηθεί σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε το 1966 στη γερμανική πόλη Μπαντ Νάουχαϊμ. Ήταν το ένα από τα τέσσερα παιδιά που απέκτησε ο Κώστας Χατζής με την Ούρσουλα, με την οποία το 1983 μετακόμισε σε μια φάρμα στο Καστρί στη βόρεια Εύβοια, όπου έζησαν 20 χρόνια, μέχρι που εκείνη πέθανε. Μεγαλώνοντας ο Χατζής junior, εργάστηκε σκληρά σε διάφορες βαριές, χειρωνακτικές δουλειές, αλλά ένιωθε ότι το τραγούδι ήταν στο DNA του και άρχισε σεμινάρια φωνητικής και αναπνοής με τον σπουδαίο καθηγητή μονωδίας - μελοδραματικής και βυζαντινής μουσικής Θανάση Αραμπατζή.
Ο πατέρας του, αρχικά, ήταν αρνητικός, μα όταν τον άκουσε εντυπωσιάστηκε. Μεγαλώνοντας, ήρθε το χαρτί του Στρατού να παρουσιαστεί. Όμως εκείνος αρνήθηκε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων-είναι μάρτυρας του Ιεχωβά, να κρατήσει όπλο.

«Όλο αυτοί που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα με ανάγκασαν να φυλακιστώ τρία ολόκληρα χρόνια για τις ειρηνικές μου πεποιθήσεις, την περίοδο που σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη υπήρχε η εναλλακτική θητεία. Εδώ ο στρατιωτικός νόμος προβλέπει φυλάκιση έως έξι χρόνια για όποιον αρνείται να πάρει όπλο» έχει πει ο ίδιος στο παρελθόν.

Η πρώτη εμφάνιση μπροστά στο κοινό έγινε το 1991 στη Λαμία, σε μια καλοκαιρινή συναυλία δίπλα στον διάσημο πατέρα του, ερμηνεύοντας τσιγγάνικα τραγούδια. Εναν χρόνο αργό¬τερα ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο του, σε μου-σική του πατέρα του, με τίτλο «Ο Αλέξανδρος τραγουδά Κώστα Χατζή». Σημαντικός σταθμός στην καριέρα του, ι^ρυνεργασία με τη Μαρι-νέλλα το 1994 στο θέατρο Rex, χρονιά που κυκλοφόρησε και ο δεύτερος δίσκος του με τίτλο «Άλλη όψη».

Επόμενος, η συνεργασία με τον Τόλη Βοσκόπουλο το 1995. Τότε ηχογράφησε την τρίτη δισκογραφική δουλειά του «13 ροκ ιστορίες», ενώ ο επόμενος, ένα maxi single με τίτλο «Αντέχω ακόμα», ήρθε 10 χρόνια μετά. Η συνεργασία του με τον Σάκη Τσίλικη απέδωσε ακόμα δύο άλμπουμ, το «Ερωτοβρόχι» και το «Πρωινό άστρο», ένα αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Το 2004 εισέβαλε καλλιτεχνικά στο θέατρο, στη μουσικοθεατρική παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης. Μια ζωή... Ελλάδα», στην οποία συνεργάστηκε με τον μεγάλο Ελληνα μουσουργό Μίκη Θεοδωράκη. Τον επόμενο χειμώνα στο θέατρο «Βέμπο» ανέβηκε και στη σκηνή δίπλα σε έναν εξαιρετικό θίασο.
Με το ταλέντο του, άνοιξε την πόρτα και στο σανίδι, γράφοντας μουσικές για σημαντικές παραστάσεις. Λίγο μετά το 2010 έγινε γνωστό στα media πως ο Αλέξανδρος Χατζής παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, χωρίς να δοθεί καμία άλλη λεπτομέρεια.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved