Απέραντη θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Στέλιος Βαμβακάρης (photos)
Showbiz

Απέραντη θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Στέλιος Βαμβακάρης (photos)

Η είδηση είναι πολύ δυσάρεστη, αφού έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, o Στέλιος Βαμβακάρης, γιος του Μάρκου Βαμβακάρη.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών και ο θάνατός του, σκόρπισε θλίψη.

Η εξόδιος ακολουθία, κατά την οποία τα αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς και φίλοι θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία, θα τελεστεί την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, όπως μεταδίδει το koinignomi.

Ο Στέλιος Βαμβακάρης, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1947.

Ήταν επαγγελματίας μουσικός από την ηλικία των δώδεκα ετών, όταν και ξεκίνησε στο πλευρό του πατέρα του και συνεργάστηκε με σημαντικούς μουσικούς του ρεμπέτικου, όπως ο Παπαϊωάννου, ο Τσιτσάνης, ο Παγιουμτζής και ο Περπινιάδης, καθώς και με εκπροσώπους της λαϊκής και έντεχνης μουσικής σκηνής, όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας, η Καίτη Γκρέυ, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Σωτηρία Μπέλλου, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Γιώργος Νταλάρας.

Εκτός από τη δουλειά του στο λαϊκό τραγούδι, ήταν από τους πρωτοπόρους μουσικούς που ασχολήθηκαν με τις κοινές ρίζες των Αμερικάνικων blues και του μπουζουκιού.

Είχε ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου όπου παρουσίασε τα τραγούδια του αλλά και τραγούδια του πατέρα του.

Είχε συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο, όπως για την ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου «Μια μέρα τη νύχτα», αλλά και για θεατρικά έργα.

Πολλά αξιόλογα τραγούδια του, σε στίχους δικούς του, του πατέρα του αλλά και σημαντικών ποιητών και στιχουργών όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, και ο Λευτέρης Χαψιάδης δεν έχουν κυκλοφορήσει στη δισκογραφία, σύμφωνα με το wikipedia.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved