Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Ικεμπάνα στο Τόκιο

 日本語

Με την Ελλάδα τιμώμενη χώρα, πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο στο ξενοδοχείο Royal Park Hotel του Τόκιο η Διεθνής Έκθεση Ικεμπάνα 2019, η σημαντικότερη διεθνής εκδήλωση της ανθοδετικής τέχνης στην Ιαπωνία η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον οργανισμό Ikebana International. Την προεδρία της έκθεσης για το 2019 είχε η κα Ιωάννα Χαρίκλεια Γιαννακάρου, σύζυγος του Έλληνα Πρέσβη στην Ιαπωνία κ. Κωνσταντίνου Κακιούση.

©GreeceJapan.com/Junko Nagata

Ο οργανισμός Ikebana International ιδρύθηκε το 1956 στο Τόκιο με σκοπό την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και φιλίας μέσω της Ικεμπάνα. Το Tokyo Founding Chapter έχει περισσότερα από 700 μέλη, ανάμεσά τους σύζυγοι Πρεσβευτών στην Ιαπωνία και άλλα εκλεκτά μέλη. Επίτιμη πρόεδρος του οργανισμού είναι η Πριγκίπισσα Τακαμάντο.

Στην έκθεση συμμετέχουν πολλές χώρες με περίπτερα όπου πωλούν τοπικά προϊόντα και τα έσοδα δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η κεντρική ανθοσύνθεση είχε θέμα την Ελλάδα και δημιουργήθηκε από την κα Μιγιόκο Ουατανάμπε της Σχολής Σογκέτσου.

©GreeceJapan.com/Junko Nagata

Tην κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η κα Γιαννακάρου μαζί με την Πριγκίπισσα Τακαμάντο και την πρόεδρο του Παραρτήματος του Τόκιο του Ikebana International κα Τζούνκο Κατάνο. Ανάμεσα στους παρισταμένους ήταν η κα Άκιο Άμπε, σύζυγος του Ιάπωνα Πρωθυπουργού, η κα Έμι Μοτέγκι, σύζυγος του Ιάπωνα Υπουργού Εξωτερικών, η κα Καόρι Κόνο, σύζυγος του Υπουργού Άμυνας και πρεσβευτές και σύζυγοι πρεσβευτών. Παρών ήταν και ο Έλληνας Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κακιούσης.

Η κα Γιαννακάρου συνόδεψε την Πριγκίπισσα Τακαμάντο στην περιήγησή της στις συνθέσεις της ανθοδετικής τέχνης που δημιούργησαν οι επικεφαλής των Σχολών Ικεμπάνα της Ιαπωνίας και την ξενάγησε στο περίπτερο της Ελλάδας όπου υπήρχαν ελληνικά προϊόντα.

Στο χώρο της έκθεσης η ιαπωνική χορευτική ομάδα «Κέφι» παρουσίασε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Φωτογραφίες

 

photos: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ