Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου στις τάξεις τους, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, η «τηλεκπαίδευση» θα συνεχιστεί για όσους μαθητές δεν μπορούν να προσέλθουν στα σχολεία ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

 

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στις 18 Μαΐου θα επανέλθουν στα σχολεία τους οι μαθητές της  Α και της Β τάξη Λυκείου  και πιθανά η 1η Ιουνίου θα είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα λειτουργήσουν ξανά τα δημοτικά αν κριθεί σκόπιμο από την εξέλιξη της νόσου.

 

Το σχέδιο επαναλειτουργίας των σχολείων θα ανακοινώσουν αύριο οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας κατά την διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης που γίνεται από την επιτροπή ειδικών και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

 

Πάντως, οι μάσκες, τα αντισηπτικά και τα ειδικά μέτρα στις σχολικές αίθουσες θα πρέπει να θεωρούνται βέβαια τις πρώτες ημέρες επιστροφής των μαθητών.

 

Παράλληλα, όπως θα ανακοινωθεί αύριο όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας αναμένεται να αξιοποιηθούν για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, οι διπλάσιοι από πέρυσι εκπαιδευτικοί-επιτηρητές και τα διπλάσια βαθμολογικά κέντρα.

 

Κλειστά προς το παρόν Δημοτικά και νηπιαγωγεία

 

«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά» είπε.

 

«Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά. Αύριο, η Υπουργός Παιδείας θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση. Βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών» κατέληξε.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα