Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

N. Μουδανιά : Εορτασμοί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου -ΦΩΤΟ-

Εορταστικές εκδηλώσεις με παρελάσεις και κατάθεση στεφάνων για την 28η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στα Ν. Μουδανιά. 

 

Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο ηρώων της πόλης παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους πολιτών.

Ακολούθησε μαθητική παρέλαση.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς, ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και άλλοι επίσημοι. 

Μήνυμα του Δημάρχου Ν. Προποντίδας Μ. Καρρά 

"Ημέρα μνήμης, τιμής και εθνικής υπερηφάνιας η σημερινή για όλους τους Έλληνες. Τιμάμε τους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν σθεναρά υπερασπίζοντας την πατρίδα και την ελευθερία της. Δε χαρίστηκαν, δεν χάρισαν και δεν υπέκυψαν. Το παράδειγμα τους επίκαιρο, όσο ποτέ, για να μας θυμίζει το δικό μας χρέος απέναντί της, απέναντι στο έθνος μας και στα παιδιά μας.

Μια χούφτα Έλληνες απέδειξαν ότι δεν υπερέχει το πλήθος αλλά η ψυχή και το σθένος να αγωνίζεσαι, να υπερασπίζεσαι, να διεκδικείς. Η υπεροχή ανήκει σε αυτούς που δεν υπολογίζουν τον κίνδυνο, δεν τον μετράνε αλλά με πάθος υπερασπίζονται ιδανικά. Με την ηρωικότητα και την αυταπάρνησή τους κατέδειξαν ότι μπορούμε να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας, όταν διακυβεύονται οι αξίες μας, η αξιοπρέπειά μας, η υπόστασή μας.

Αυτή είναι η κληρονομιά μας. Ας την σεβόμαστε κι ας παραδειγματιζόμαστε από αυτήν!

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!"

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα