Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αρναία : Διπλή γιορτή των Αγίων Αναργύρων και της Απελευθέρωσης -ΦΩΤΟ-

Με λαμπρότητα και χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αρναίας, παράλληλα με τον εορτασμό για την συμπλήρωση 107 χρόνων από την Απελευθέρωση της περιοχής από τον Τουρκικό ζυγό.


Εκατοντάδες πιστών βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου στο Ναό για να παρακολουθήσουν με ευλάβεια τον Εσπερινό.


Στο Ναό βρίσκονταν και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων, που μεταφέρθηκαν από την Ιερά Σκήτη του Αγίου Όρους ενόψη της εορτής για προσκύνηση απο τους πιστούς.


Ανήμερα της εορτής των Αγίων 1η Νοεμβρίου, τελέστηκαν η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αθανάσιος Καραθανάσης καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.


Η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής κωμόπολής μας, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της βροχόπτωσης.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της Απελευθέρωσης και η κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Αριστοτέλη Στυλιανό Βαλιάνο, την περιφερειακή σύμβουλο, Κατερίνα Ζωγράφου, τον πρόεδρο της Κοινότητας Αρναίας Αγαπητό Κιάτο, τον βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολο Πάνα, τον υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής Ιωάννη Τσάβαλο, τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δημήτριο Αλεξανδρή, τον πρόεδρο του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Κοτσάνη, τον Ιωάννη Κέκερη για τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χαλκιδικής, τον Άγγελο Κατσάγγελο πρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής για την Λ.Ε.Δ., εκπρόσωπο των Πολεμιστών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου 1974, εκπρόσωπο της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας, τους απογόνους των Μακεδονομάχων και εκπροσώπους από όλες τις σχολικές μονάδες της Αρναίας, που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση με τις σημαίες τους.


Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γεώργιος Βαγιωνάς, ο τέως δήμαρχος Αριστοτέλη και υπουργός Χρήστος Πάχτας, η τέως βουλευτής Χαλκιδικής Σωτηρία Βλάχου, οι αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Νικόλαος Αυγερινός, Γεώργιος Θαλασσινός και Γεώργιος Κούκος, ο Αστέριος Τζιτζιρίκας πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου, ο Βασίλειος Βασιλειάδης πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης "ΦΡΟΝΤΙΔΑ¨, ο Παναγιώτης Μουσλής πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Αριστοτέλη, τέως δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και πρόεδροι κοινοτήτων του δήμου Αριστοτέλη.

του Στέλιου Ρήγα


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα