Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επιστρέφουν στον Άγ.Νικόλαο τα λείψανα του ήρωα Παύλου Παυλούδη από την Κύπρο

Τα λείψανα έξι Ελλαδιτών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο επέστρεψαν την Πέμπτη στην πατρώα γη, έπειτα από επίσημη τελετή για την παράδοσή τους που πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο Κύπρου, παρουσία συγγενών τους και εκπροσώπων των κυβερνήσεων της Κύπρου και της Ελλάδας.

 

Πρόκειται για τέσσερις πεσόντες και δυο αγνοούμενους τα οστά των οποίων εντοπίστηκαν, ταυτοποιήθηκαν και παραδίδονται προκειμένου να ταφούν με τις δέουσες τιμές.

 

Ένας εξ αυτών είναι ο Έφεδρος Ανθυπασπιστής Πεζικού Παύλος Παυλούδης από τον Άγιο Νικόλαο. Υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ με το βαθμό τότε του Λοχία. Τα ίχνη του χάθηκαν στις 16 Αυγούστου 1974 στις μάχες με τα τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, οστά του εντοπίστηκαν σε περιοχή του Τουρκοκυπριακού χωριού Κιόνελι και ταυτοποιήθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου το 2018.

Η άφιξη των οστών στον Άγιο Νικόλαο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, οπότε και θα ψαλεί εξόδιος ακολουθία. Η ταφή θα γίνει στο Μνημείο Ηρώων πεσόντων στο ναό της Αγίας Παρασκευής. 

 

Στην Ομιλία του στην τελετή παράδοσης που έγινε την Πέμπτη στο Στόβολο, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτη Φωτίου είπε ότι αποχαιρετούμε σήμερα τα οστά των αδελφών Ελλαδιτών που η αντρειοσύνη, η μεγαλοψυχία και η αγάπη τους για την πατρίδα και το έθνος δεν μπορεί να χωρέσουν σε κανένα φέρετρο. «Όλο το είναι μας συνταράζεται από τα μηνύματα του σημερινού αποχαιρετισμού. Ελλάδα και Κύπρος: Προαιώνιοι δεσμοί, κοινή εθνική ταυτότητα, μαζί σε όλους τους οι αγώνες», είπε.

με πληροφορίες, φωτο από το sigmalive.com, intimenews


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα