Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αρναία: Εκμάθηση τεχνικών Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία εκμάθησης τεχνικών Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) σε παιδιά, νέους και… «νέους» διαφόρων ηλικιών, υλοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αρναίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Kids Save Lives».

 

Το Kids Save Lives, είναι ένα προτεινόμενο πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), εγκεκριμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει όλα τα παιδιά του κόσμου στις πρώτες βοήθειες.

Η διδασκαλία των παιδιών στα ελληνικά σχολεία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την εκπαίδευση ενός μεγάλου πληθυσμού, ώστε στο μέλλον να υπάρξει ένα μεγαλύτερο δίκτυο ενήλικων διασωστών.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο άξιο υπερηφάνειας, από την ικανότητα και την ευκαιρία να σώσεις μια ζωή και γι` αυτό σας καλώ να παρακολουθήσουμε μαζί αυτό το μάθημα σαν ένα από τα σημαντικότερα που θα πάρουμε ποτέ», τόνισε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, απευθυνόμενος στους μικρούς και… μεγαλύτερους εκπαιδευόμενους της εκδήλωσης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα