Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο βουλευτής Χαλκιδικής Απ. Πάνας έκοψε τη βασιλόπιτα

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού του γραφείου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος στο ασφυκτικά γεμάτο από φίλους και υποστηρικτές του, Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών, Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020. Επιπλέον, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση πολλά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, των υπηρεσιών αλλά και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Νομού Χαλκιδικής.

 

 Ο κ. Πάνας  αφού ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για τη δυναμική τους παρουσία, αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα και ειδικότερα στις ενέργειες που έχει προβεί ως Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ, που αφορούν την ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα, τη στήριξη των αγροτών μέσω επενδύσεων στην προστασία, μεταποίηση, εμπορία, ανάπτυξη και προβολή των γεωργικών προϊόντων, τη στήριξη των κοινωνικών τους  παροχών, το αίτημα για  την αποτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι φυσικές καταστροφές στη Χαλκιδική, την παράταση των καρτών συμβολαιακής γεωργίας, τη μη απόδοση των δικαιούμενων επιδοτήσεων των αγροτών λόγω καθυστέρησης στην εκκαθάριση των δασικών χαρτών. Ενώ έγινε αναφορά στη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  και  στη δυναμική παρέμβαση του στον ΕΛΓΑ για το χρονοδιάγραμμα της παροχής των επιδοτήσεων και των  αποζημιώσεων των δικαιούχων πληγέντων αγροτών.

Παράλληλα έκανε μια σύντομη αναφορά στο κοινοβουλευτικά του έργο, για τα προβλήματα που απασχολούν τις επιμέρους περιοχές της Χαλκιδικής όπως : την επαναλειτουργία του Α.Τ. Ιερισσού, την άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών για τον συγκοινωνιακό αποκλεισμό του Γοματίου ,το ζήτημα της έλλειψης καθηγητών στο ΓΕΛ Συκιάς, την έλλειψη προσωπικού στο Κέντρο Υγείας της Καλλικράτειας, την υποβάθμιση του ΕΦΚΑ Ν.Μουδανιών, την άδικη μεταχείριση των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, το αίτημα για ένταξη σε επιχειρηματικό πρόγραμμα ανέργων ,την προστασία της α΄ κατοικίας, τη στήριξη πολυτέκνων οικογενειών ,την παράταση υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο. Επιπλέον ανέλαβε πρωτοβουλίες για βελτίωση του Προγράμματος «Eξοικονομώ Κατ’Οίκον», για την αύξηση των ελέγχων στο λαθρεμπόριο καυσίμων και τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, την απαγόρευση καταχρηστικών χρεώσεων των τραπεζών ενώ εκδήλωσε έντονο κοινοβουλευτικό ενδιαφέρον, έπειτα από τη χρεοκοπία της Thomas Cook.

Στη συνέχεια, εξέθεσε τους στόχους  για την ενίσχυση των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων της Χαλκιδικής, την αύξηση των έργων υποδομής με προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα και την αναβάθμιση των οδικών δικτύων, τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας του Νομού ,την πολιτιστική σύζευξη των αρχαιοτήτων της  σε ένα κοινό πολιτιστικό δίκτυο με στόχο την ανάδειξη τους, την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού πάνω δυνατότητες που παρέχει ο Νομός, την  αναβάθμιση της ζωής της νεολαίας μέσω δράσεων με ταυτόχρονη την καταστολή της ανεργίας, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της βιοτεχνίας με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων και την απορρόφηση του συνόλου του τμήματος του ΑΕΠ που αναλογεί στη Χαλκιδική. 

Προς το τέλος την ομιλίας του ανακοίνωσε  την πρωτοποριακή πρωτοβουλία  «ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ  2030» η οποία  έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει ένα δίκτυο ενεργών πολιτών που θα αναλάβουν δράσεις  για την επόμενη δεκαετία, προκειμένου να δημιουργηθεί η Χαλκιδική του αύριο . Γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά: « Το μέλλον ανήκει σε όλους μας και εμείς πρέπει να το διαμορφώσουμε!».

 

Καταληκτικά ανέφερε : «Δηλώνω δυναμικά «παρών», ως Βουλευτής της Χαλκιδικής, χωρίς να θέτω κομματικούς περιορισμούς ή να περιοριστώ σε πολιτικές αποχρώσεις. Δεν  με εμποδίζουν οι στείρες κομματικές αντιλήψεις. Μοναδικός μου στόχος η υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων σας για την βελτίωση  της καθημερινότητας και την πρόοδο του Νομού μας!».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα