Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου προτείνει το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων

 Ο Εμπορικός Σϋλλογος Πολυγύρου προτείνει μια σειρά μέτρων για την για πρόληψη εξάπλωσης του κορωναϊού.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

 

"Μετά και την ανακοίνωση από την κυβέρνηση για το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, διασκέδασης, των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, γίνεται πλέον εμφανές πως η κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι μας είναι πρωτόγνωρη και δύσκολη.  Όλα τα καταστήματα εδώ και αρκετό καιρό βιώνουμε στιγμές χειρότερες ακόμα και από τις πρώτες ημέρες των capital control με τους καταναλωτές να φοβούνται να κυκλοφορήσουν και την κίνηση στα καταστήματα να είναι μηδενική.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων και βάσει των οδηγιών της πολιτείας, οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί και αποφεύγονται οι επισκέψεις σε χώρους όπου  υπάρχει συνάθροιση. Με αυτά τα δεδομένα, τα καταστήματα παραμένουν άδεια και συνεχώς το κόστος λειτουργίας επιδεινώνει μία κατάσταση η οποία είναι δύσκολη.  Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα είναι ο κίνδυνος για μετάδοση και την εκτίναξη των κρουσμάτων με εφιαλτικά αποτελέσματα σε όλους μας. 

Μετά από συζήτηση με αρκετά από τα μέλη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την απόφαση της πολιτείας για κλείσιμο μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων (εστίασης κτλ) προτείνουμε:

  • ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ των εμπορικών επιχειρήσεων για τουλάχιστον το μισό χρόνο της επίσημης καραντίνας, δηλαδή έως και την ΚΥΡΙΑΚΗ 22/3/2020

  • ΚΛΕΙΣΙΜΟ της λαϊκής αγοράς του Πολυγύρου για τα επόμενα δύο τουλάχιστον Σάββατα, λόγω της πλημμελούς καθαριότητας και της συνάθροισης μεγάλου όγκου καταναλωτών

  • Στους καταναλωτές να προτιμήσουν τα καταστήματα τροφίμων του Πολυγύρου για τις αγορές τους, μιας και οι συνάδελφοι μας τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας των τροφίμων και προσφέρουν προϊόντα υψηλής ποιότητας σε περιβάλλον ασφαλές και καθαρό

  • Επέκταση των μέτρων έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις επιχειρήσεις που βοηθούν με το να κλείσουν υποχρεωτικά και μη

  • Διενέργεια καθαριότητας και απολύμανσης στα καταστήματα των μελών μας και σε όλα τα καταστήματα

  • Αυστηρή υπακοή στις εντολές των επιστημόνων που καλούν για αποφυγή συνωστισμών και συναντήσεων

 

Είναι αυτονόητο πως από το κλείσιμο εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης. 

Θεωρούμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων μας να προστατεύσουμε τους γύρω μας και τον εαυτό μας. Ας ελπίσουμε πως αυτή η μπόρα θα μας βρει πιο δυνατούς στο τέλος."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα