Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Με επιτυχία η γιορτή των αμπελουργών της Μ. Παναγίας

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου γιορτάστηκε στη Μ. Παναγία η «Ημέρα του Αμπελουργού», με τη συνδρομή του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αριστοτέλη, την Κοινότητα Μ. Παναγίας και τους κοινωνικούς φορείς του οικισμού.

 

Την γιορτή κατέγραψαν τηλεοπτικά συνεργεία από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όπως και τις παραδοσιακές διαδρομές από το γεφύρι μέχρι την Παναγούδα.

Από βραδύς ντόπιοι μάγειρες έβαλαν τα καζάνια στη φωτιά και έφτιαξαν παραδοσιακή φασολάδα με ντόπια φασόλια Παλαιοχωρίου και Νεοχωριου. 

 

Οι παρευρισκόμενοι κεράστηκαν από ντόπιες νοικοκυρές, τραγούδησαν με την παιδική χορωδία, χόρεψαν με τα παιδικά χορευτικά της Μ. Παναγίας, απόλαυσαν ντόπιο κρασί και τσίπουρο, δοκίμασαν το περίφημο μεγαλοπαναγιώτικο λουκάνικο, θαύμασαν χορευτές από όλα τα τμήματα του Δήμου σε μια χρωματιστή παλέτα τοπικού γλεντιού, ταυτίστηκαν με τα δρώμενα των Μωμόγερων της Νικομήδειας Ημαθίας που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους!

 

Μέσα από την εκδήλωση αυτή  επιτεύχθηκε η προώθηση της οινικής περιήγησης στη βαλκανική τουριστική αγορά!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα