Αυτός είναι ο «Ιάσωνας» που είχε συλληφθεί για τους Πυρήνες της Φωτιάς

Αυτός είναι ο «Ιάσωνας» που είχε συλληφθεί για τους Πυρήνες της Φωτιάς
ΕΛΑΣ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του 39χρονου «Ιάσωνα», ο οποίος είχε συλληφθεί στις 28-02-2015 για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και για προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού.

Πρόκειται για τον Χρήστο Ροδόπουλο του Ηλία, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Ο Ροδόπουλος είχε την κωδική ονομασία «Ιάσωνας» και φέρεται από την Αντιτρομοκρατική ως ο στενότερος συνεργάτης της Αγγελικής Σπυροπούλου. Συνεργαζόταν μάλιστα και με τον Χριστόδουλο Ξηρό με τον οποίο επήλθε, ωστόσο, ρήξη αρκετούς μήνες πριν τη σύλληψή του.

«Στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 28-02-2015 στην Αθήνα, σε εκτέλεση Εντάλματος Σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων και πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Πλαστή ταυτότητα της Αγγελικής

Στη δημοσιότητα δόθηκε, επίσης, μία από τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσε η Αγγελική Σπυροπούλου με τα στοιχεία: Τσιρωγίτη Γεωργία του Βασιλείου και της Φωτεινής, γεννηθείσα 18-01-1990 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Κηφισιάς Αττικής, με αριθμό δημοτολογίου 36204/5 και ύψος 1.65, στο οποίο υπάρχει φωτογραφία της συλληφθείσας ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελικής.

Το συγκεκριμένο πλαστό Δελτίο Ταυτότητας βρέθηκε και κατασχέθηκε, κατά τη διενέργεια έρευνας σε μονοκατοικία στο Αιάντειο Σαλαμίνας.

Δημοφιλή