Το... πειραγμένο αμάξι με τα φιμέ τζάμια που «χτυπάει» σε Εκάλη και Κηφισιά αναζητά η ΕΛ.ΑΣ

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ για το πειραγμένο αμάξι με τα φιμέ τζάμια
eurokinissi

Τη σκληρή συμμορία Ρομά που «χτυπάει» σε πλούσιες περιοχές της Αττικής αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για πέντε ληστές που οδηγούν ένα «πειραγμένο» αυτοκίνητο μάρκας Skoda, το οποίο καταδιώχτηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στα βόρεια προάστια. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τραυματίστηκαν σοβαρά από πτώση δύο άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συμμορία ευθύνεται για σωρεία διαρρήξεων-κλοπών και ληστειών σε περιοχές την Άνοιξης, του Καπανδριτίου, της Κηφισιάς και Εκάλης. Τα μέλη της επικίνδυνης σπείρας δρουν σε περιοχές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ή παραπλεύρως της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Και αυτό για να μπορούν να διαφεύγουν από εκεί αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα με αυτοκίνητο που παραπέμπει σε… αστυνομικό όχημα, στο οποίο μάλιστα έχουν κάνει πολλές μηχανικές βελτιώσεις για να ανταποκρίνεται σε ενδεχόμενες καταδιώξεις.

Οι κλήσεις των κατοίκων της Άνοιξης Αττικής στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, αφορούσαν σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, οι επιβάτες του οποίου χτυπούσαν τα κουδούνια κατοικιών, ενδεχομένως με σκοπό τη διάρρηξη των σπιτιών ή ληστείας των ενοίκων.

Οι αστυνομικοί των πρώτων ομάδων ΔΙ.ΑΣ., που έφθασαν εκεί εντόπισαν το «πειραγμένο skoda» με τα φιμέ τζάμια, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο μάρκας Ρενό. Ο οδηγός του δεν ανταποκρίθηκε στα σήματα ακινητοποίησης και ανέπτυξε ταχύτητα να διαφύγει.

Ξεκίνησε η φρενήρη καταδίωξη, έως τη στιγμή που σε μια στροφή της οδού Αγ. Αθανασίου στην Άνοιξη, ο οδηγός της αστυνομικής μοτοσυκλέτας έχασε τον έλεγχο και μαζί με τον συνεπιβάτη συνάδερφό του, προσέκρουσαν στον μαντρότοιχο εργοστασίου.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν υποστεί πολλαπλά κατάγματα στα κάτω άκρα, υποβάλλονται σε διαδοχικές εγχειρήσεις αποκατάστασης, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Ένα από τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., που συνέχισε την καταδίωξη έχασε την ευκαιρία να εμβολίσει το όχημα των δραστών, που κατάφερε να μπει στην εθνική οδό και με ιλιγγιώδη ταχύτητα να χαθεί από τα μάτια τους!

Δημοφιλή