Βusiness Insider: Η Κύθνος ''πωλείται'' για... 5 εκατομμύρια δολάρια

Business Insider: Η Κύθνος ''πωλείται'' για... 5 εκατομμύρια δολάρια
Kythnos island in Greece by the-preferred-guest.com
Kythnos island in Greece by the-preferred-guest.com
AGreekAdventure/Flickr

Την στιγμή που το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στο κατά πόσο η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση και να αποπληρώσει το χρέος της προς τους δανειστές, το δίκτυο Business Insider δημοσίευσε λίστα με τα φθηνότερα νησιά που μπορεί να αγοράσει κανείς στην χώρα μας. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η... Κύθνος, και ειδικότερα μία βραχονησίδα κοντά στο νησί η οποία, σύμφωνα πάντα με το ξένο δημοσίευμα, πωλείται για μόλις πέντε εκατομμύρια δολάρια.

Την Δευτέρα, η ίδια ιστοσελίδα είχε αναρτήσει κείμενο στο οποίο ένας κτηματομεσίτης ονόματι Knight Frank ισχυριζόταν πως μέσα στα επόμενα χρόνια πρόκειται να πωληθούν πολλά ελληνικά νησιά, τα οποία θα βοηθήσουν την οικονομία της χώρας να ανακάμψει.

Μια ημέρα μετά, δημοσιεύτηκε η λίστα με τα φθηνότερα νησιά προς πώληση, με το πιο οικονομικό, το Λυχνάρι, να πωλείται για μόλις 3 εκατομμύρια. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται προς έκπληξη πολλών και βραχονησίδα στο νησί της Κύθνου, η οποία κοστολογείται μεταξύ 3,6 και 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σαιτ δίνει μάλιστα πληροφορίες για την Κύθνο:

«Αυτό το νησί απέχει μόλις μια ώρα από την Αθήνα με το καράβι και κατοικείται ήδη, έχοντας 20 με 25 μικρά γραφικά σπίτια. Μπορεί μάλιστα μόνο να νοικιαστεί, δηλαδή το ενοίκιο του οικοπέδου θα πρέπει να πληρώνεται στον ιδιοκτήτη της γης. Παρόλα αυτά, καθώς είναι οικοδομικά ανεπτυγμένο, οι δρόμοι, τα κτίρια και η κουλτούρα των ντόπιων είναι έτοιμα να βελτιωθούν μέσω του πολεοδομικού σχεδιασμού».

Φαίνεται πως τα σενάρια πώλησης νησιών και αρχαίων μνημείων έχουν κερδίσει ξανά το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης. Την Δευτέρα, η ιστοσελίδα του περιοδικού Time δημοσίευσε άρθρο στο οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο του να πωληθεί η ελληνική κληρονομιά ως επενδυτικό αγαθό, προκειμένου να τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας.

Η λίστα με τα ελληνικά νησιά προς πώληση, σύμφωνα με το Business Insider:

11 Ομφόρι, 50 εκ. δολάρια

10 Δουλίχιο, 40 εκ. δολάρια

9 Νησί βορείου Αιγαίου, 35 εκ. δολάρια

8 Άγιος Θωμάς, 15 εκ. δολάρια

7 Νήσος Ναυσικά, 6,9 εκ. δολάρια

6 Καρδιώτισσα, 5,5 εκ. δολάρια

5 Νήσος Σοφία, 5,5 εκ. δολάρια

4 Κύθνος, 5 εκ. δολάρια

3 Στρογγυλή, 3,5 εκ. δολάρια

2 Γαία, 3 εκ. δολάρια

1 Λυχνάρι, 3 εκ. δολάρια

Δημοφιλή