Εξωγήινοι έφτιαξαν στο Ιράκ το πρώτο αεροδρόμιο της Γης, πριν 7.000 χρόνια (λέει ο Ιρακινός υπουργός Μεταφορών)

Εξωγήινοι έφτιαξαν στο Ιράκ το πρώτο αεροδρόμιο της Γης, πριν 7.000 χρόνια (λέει ο Ιρακινός υπουργός Μεταφορών)

Οι θεωρίες του Έριχ φον Νταίνικεν, του Ρομπέρ Σαρρού, του Πίτερ Κολοσίμο και πολλών άλλων περί αρχαίων αστροναυτών/ επισκεπτών από το Διάστημα, προηγμένων πολιτισμών (εξωγήινων ή μη) που άφησαν τα αποτυπώματά τους στη Γη και στη μνήμη της ανθρωπότητας υπό τη μορφή μύθων και θρύλων, αλλά και μέσω «περίεργων» τεχνουργημάτων κ.α. είναι γνωστές σε πολλούς. Ανέκαθεν ασκούσαν έντονη γοητεία, τόσο λόγω του «εξωτικού» τους χαρακτήρα, που συνδυάζει χαρακτηριστικά επιστημονικής φαντασίας με πραγματικά ιστορικά δεδομένα (συνδέοντας αρχαίους μύθους και μνημεία με εικασίες περί εξωγήινων), και δεν είναι λίγες οι φορές που φαίνονται να τις ενστερνίζονται και άνθρωποι σε υψηλές θέσεις κυβερνήσεων, επιχειρήσεων κ.α.

Μεταξύ αυτών φαίνεται ότι είναι ο Ιρακινός υπουργός Μεταφορών, Καζέμ Φιντζάν, ο οποίος, επικαλούμενος τα έργα του Ζεκάρια Σίτσιν, «μεγάλου ιστορικού και ειδικού στις μελέτες πάνω στους Σουμέριους» είπε ότι το πρώτο αεροδρόμιο/ κοσμοδρόμιο στη Γη φτιάχτηκε πριν από 7.000 χρόνια (κατά το 5.000 π.Χ) στην περιοχή Ντι Καρ στο νότιο Ιράκ, και ήταν το μέρος από το οποίο απογειώνονταν τα διαστημόπλοια των αρχαίων Σουμερίων.

Ο Ζεκάρια Σίτσιν ήταν Αμερικανός συγγραφέας εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος γεννήθηκε στην ΕΣΣΔ, μεγάλωσε στην Παλαιστίνη, έμαθε σουμεριακά και αρχαία και σύγχρονα εβραϊκά και ήταν δημοσιογράφος και εκδότης στο Ισραήλ- αποτέλεσε πρωτεργάτη των θεωριών περί του υποθετικού πλανήτη Νιμπίρου και εξωγήινων επισκεπτών από αυτόν, πάνω στους οποίους βασίστηκαν οι μυθικοί Ανουνάκι και Νεφιλίμ και υποτίθεται ότι έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους. Σε βιβλία του υποστήριζε πως οι εξωγήινοι αυτοί, που έμειναν στη μνήμη της ανθρωπότητας ως θεοί, κατέφθασαν στις Γη πριν 450.000 χρόνια για σκοπούς αποικισμού και προέκυψαν επιμειξίες με ανθρώπινα πλάσματα. Ακόμα και αν οι θεωρίες του απορρίπτονται ως εξωφρενικές από το μεγαλύτερο κομμάτι του επιστημονικού κόσμου, τα βιβλία του έχουν διαβαστεί από εκατομμύρια ανθρώπους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα των Times of Israel, του Russia Today, του Independent και άλλων μέσων, όπως το Middle East Μonitor και το New Arab, ο Ιρακινός υπουργός, σε συνέντευξη Τύπου στην περιοχή, αναφέρθηκε στα έργα του Σίτσιν και του Σάμιουελ Κρέιμερ (ενός εκ των μεγαλύτερων ασσυριολόγων/ σουμεριολόγων της ιστορίας) και, μεταξύ άλλων, είπε ότι οι Σουμέριοι αστροναύτες είχαν ανακαλύψει και τον Πλούτωνα. Επίσης, εξήρε τα μετεωρολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής, τα οποία, όπως είπε, επιτρέπουν την ευκολότερη απογείωση και προσγείωση αεροσκαφών, κάτι που είχαν αντιληφθεί και οι Σουμέριοι. «Όταν εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, ήξεραν πολύ καλά ότι η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική για πτήσεις στο Διάστημα. Ήταν από εδώ που τα σουμεριακά διαστημόπλοια απογειώνονταν για πτήσεις σε άλλους πλανήτες».

Βίντεο από τη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, προκαλώντας μάλλον ειρωνικά σχόλια από την πλειονότητα αυτών που το είδαν.

Θεωρείται ότι οι Σουμέριοι, ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Γης, εγκαταστάθηκαν στη νότια Μεσοποταμία μεταξύ του 5500 π.Χ και του 4000 πΧ, όπου ανέπτυξαν τη γεωργία, το εμπόριο και δεξιότητες όπως η αγγειοπλαστική, η μεταλλουργία κ.α. Σουμεριακά ερείπια βρίσκονται στο Ντι Καρ, όπως οι πόλεις Εριντού και Ουρ, όπου βρίσκεται και το εμβληματικό ζιγκουράτ.

Δημοφιλή