Δείτε πόσο έχει προχωρήσει το Νότιο Τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 (video)

Σημαντική πρόοδο παρουσιάζει το έργο σε μήκος 32,5 χλμ, από την ένωση με τον αυτοκινητόδρομο Α.ΘΕ., έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας.

Ανάμεσα στις αρνητικές ειδήσεις, αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού και τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται, υπάρχουν και θετικές ειδήσεις.

Στα τέλη του 2021, λοιπόν, υπολογίζεται η παράδοση του Νότιου Τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας – Ε65, που ουσιαστικά θα συνδέει το «ορφανό» Μεσαίο Τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα, με τον Αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Α.ΘΕ.).

Το νότιο τμήμα, περιλαμβάνει 32,5 χλμ. και θα συνδεθεί νότια με τον Α.ΘΕ. στο 203ο χλμ. και βόρεια με τον κόμβο Ξυνιάδας. H συνολική πρόοδος κατασκευής ξεπερνά το 36,6%, ενώ από την αρχή του έργου, έως και το 19 χλμ., έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Στη δίδυμη σήραγγα Όθρυος, έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη και η προσωρινή αντιστήριξη σε 2,1 χλμ., από το σύνολο των 3 χλμ. μήκους, ενώ προχωρώντας σε μια επιμέρους ανάλυση, οι γέφυρες και τα διάφορα τεχνικά έργα παρουσιάζουν πρόοδο της τάξεως του 53,29%, τα ασφαλτικά οδοστρώματα 24,28% και οι χωματουργικές εργασίες 40,27%. Η συνολική διάρκεια κατασκευής του Νότιου Τμήματος είναι 36 μήνες.

Στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά των 32,5 χλμ., συναντάμε: 1 δίδυμη Σήραγγα συνολικού μήκους περίπου 3 χλμ., ανά κλάδο, 15 Γέφυρες, 5 Άνω & 6 Κάτω Διαβάσεις, 1 αμφίπλευρο Χώρο Στάθμευσης & Ανάπαυσης (Parking & WC), 62 Κιβωτοειδείς Οχετοί και Διαβάσεις Πανίδας, 3 Ανισόπεδους Κόμβους (Λαμίας, Καρπενησίου, Ξυνιάδας) & 2 Ημικόμβοι (Ανθήλης και Α.Θ.Ε.), 1 αμφίπλευρο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Λιανοκλάδι), 1 Μετωπικό Σταθμό Διοδίων (Καρπενήσι), 1 Κέντρο Ελέγχου & Συντήρησης (Λιανοκλάδι) και 1 Κτήριο Τροχαίας (Λιανοκλάδι).

Δημοφιλή