Ελτον Τζον: Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν μια «δυσάρεστη» παρέα

«Δεν μπορούσε να συνυπάρξει με ενήλικες».
Ο Μάικλ Τζάκσον και ο Ελτον Τζον στο Studio 54 το 1978.
Adam Scull/MediaPunch/IPx
Ο Μάικλ Τζάκσον και ο Ελτον Τζον στο Studio 54 το 1978.

Ο Ελτον Τζον δεν μάσησε τα λόγια του όταν περιέγραψε την εμπειρία του από τις συναντήσεις με τον Μάικλ Τζάκσον, τον οποίο αποκάλεσε μια «δυσάρεστη»παρέα.

Σε απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του «Me, the Rocket Man», ο δημοφιλής τραγουδιστής/τραγουδοποιός έγραψε ότι ο Τζακσον ήταν «το πιο αξιολάτρευτο παιδί που θα μπορούσες να φανταστείς», στη συνέχεια όμως άρχισε να απομακρύνεται από την πραγματικότητα.

«Ενας Θεός ξέρει τι συνέβαινε στο κεφάλι του και ένας Θεός ξέρει τι φάρμακα έπαιρνε. Κάθε φορά που τον συναντούσα τα επόμενα χρόνια, σκεφτόμουν ότι ο καημένος είχε χάσει τελείως τα λογικά του», γράφει ο Τζον, σύμφωνα με την Independent. «Και δεν κάνω χιούμορ. Ηταν πραγματικά ψυχικά άρρωστος. Είναι πολύ στενάχωρο αλλά ήταν κάποιος που δεν μπορούσες να βοηθήσεις: απλά εξαφανίστηκε σε έναν δικό του κόσμο, περικυκλωμένος από ανθρώπους που του έλεγαν μόνο αυτά που ήθελε να ακούσει».

Ο Τζον αφηγήθηκε πως μια φορά σε πάρτι που διοργάνωσε με τον σύζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις, ο «βασιλιάς της ποπ» έφυγε από την παρέα ενηλίκων χωρίς να φάει και βρέθηκε λίγο πιο μακριά, στο σπιτάκι όπου έμενε η οικιακή οικονόμος του. Ο Τζάκσον έπαιζε ηλεκτρονικά παιχνίδια με τον εντεκάχρονο γιο της οικιακής οικονόμου του Τζον. «Για κάποιο λόγο, δεν μπορούσε να συνυπάρξει με ενήλικες», έγραψε ο Τζον.

Ο Τζάκσον πέθανε στις 25 Ιουνίου του 2009. Η αυτοβιογραφία του Τζον έχει κυκλοφορήσει.