Χανιά: Πέθανε ο κομμωτής των αστέρων, Κάρολος Καμπελόπουλος

Από τα χέρια του πέρασαν τα μεγαλύτερα αστέρια της εποχής του.

Τα Χανιά πενθούν τον Κάρολο Καμπελόπουλο, κορυφαίο κομμωτή των αστέρων, καλλιτέχνη και από τις πιό αγαπητές προσωπικότητες της πόλης, ο οποίος πέθανε το βράδυ της Πέμπτης, σε ηλικία 86 ετών, στο Νοσοκομείο των Χανίων.

Ο Καμπελόπουλος είχε εγκατασταθεί στα Χανιά τα τελευταία χρόνια και ζούσε στον τελευταίο όροφο ενός ιστορικού, τριώροφου κτιρίου στην οδό Νταλιάνη της παλιάς πόλης, το οποίο είναι γνωστό και ως το «Μοναστήρι του Καρόλου» και φιλοξενεί ένα από τα δημοφιλέστερα μπαρ των Χανίων. Ηταν ιδιαίτερα αγαπητός στους Χανιώτες και η είδηση του θανάτου του βύθισε σε θλίψη την πόλη.

Από τα χέρια του πέρασαν μεταξύ άλλων η Μαρία Κάλλας, η Σοφία Λόρεν, ο Μάρλον Μπράντο, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Κατρίν Ντενέβ, η Τζουλιέτα Μασίνα, ο Βισκόντι, η Μελίνα Μερκούρη και εκατοντάδες επώνυμοι της εποχής.

Εβγαινε παρέα με τον Γκάρι Κούπερ, ταξίδευε σ’ όλον τον κόσμο, χτένιζε τη γυναίκα τού Πικάσο, κούρευε τον Λακάν και άκουγε τον Σαρτρ εκείνες τις περιβόητες μέρες του Μάη του ’68, με την πόλη παραδομένη στα οδοφράγματα και τις φωτιές για τη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων της καθημερινότητάς μας.

Εκτός την κομμωτική, ο Καμπελόπουλος ασχολήθηκε και με την γλυπτική. Το σπίτι του στα Εξάρχεια, στο οποίο ζούσε μέχρι την εγκατάστασή του στα Χανιά, είναι γεμάτο έργα του, όπως άλλωστε και το «Μοναστήρι» του.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 13:00 στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας και η ταφή του θα γίνει στο νεκτροταφείο του Αγίου Λουκά στα Χανιά.

Πηγή: zarpanews.gr

Δημοφιλή