Μύκονος «καλεί» Χρυσοχοΐδη: Στείλε μας αστυνομικούς γιατί… χανόμαστε

Το Α.Τ. Μυκόνου προσπαθεί να συνδράμει σε όλη την κατάσταση, αλλά αδυνατεί, καθότι είναι τραγικά υποστελεχωμένο.
Westend61 via Getty Images

Επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2019, απέστειλε ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, σε μία προσπάθειά του να πείσει το νέο υπουργό να στείλει περισσότερους αστυνομικούς στο νησί των ανέμων.

Χθες Κυριακή οι λιμενικοί συνέλαβαν στο λιμάνι του Πειραιά έναν 33χρονο, ο οποίος θα έμπαινε στο πλοίο για Μύκονο έχοντας πάνω του ένα μικρό «οπλοστάσιο». Το Λιμενικό εκτιμά ότι ο συλληφθείς ταξίδευε στο νησί «φορτωμένος» όπλα γιατί σκόπευε να εγκατασταθεί εκεί και να κάνει ληστείες. Επίσης, χθες τα ξημερώματα διαρρήκτες «άνοιξαν» το κατάλυμα Περουβιανού τουρίστα στη Χώρα της Μυκόνου αφαιρώντας δύο ρολόγια αξίας 65.000 ευρώ και χρυσαφικά.

Η HuffPost δημοσιεύει την επιστολή που έστειλε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος περιγράφει στον υπουργό την κατάσταση που επικρατεί και του ζητά ακόμα και ειδικές ομάδες, όπως η ΟΠΚΕ.

Kalafatis
kalafatis

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

«Το νησί μας προσελκύει πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες κάθε σεζόν, οι οποίοι μάλιστα ανήκουν στα ανώτερα οικονομικά επίπεδα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάρα πολλά έσοδα για τη χώρα μας, μέσω της φορολογίας.

Επίσης, το νησί μας αποτελεί τη διεθνή βιτρίνα της χώρας μας στο εξωτερικό, λόγω των επισκεπτών μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται εδώ η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ.

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα με κυριότερο πρόβλημα τις κλοπές, τις διαρρήξεις, και τη διακίνηση ναρκωτικών, γεγονός ου κάνει μεγάλη ζημιά στο τουριστικό προϊόν μας, καθότι τα αρνητικά νέα διαμοιράζονται άμεσα.

Τελευταίο πρωτοφανές επεισόδιο συνέβη μόλις χθες το βράδυ με στήσιμο ενέδρας και πυροβολισμό πολίτη, πιθανώς για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Τέτοια περιστατικά είναι πρωτοφανή για το νησί μας και δεν τα είχαμε βιώσει ουδέποτε στο παρελθόν.

Το Α.Τ. Μυκόνου προσπαθεί να συνδράμει σε όλη την κατάσταση, αλλά αδυνατεί, καθότι είναι τραγικά υποστελεχωμένο.

Από πλευράς μας, έχουμε ζητήσει επανειλημμένως τη βοήθεια του Υπουργείου και της Αστυνομίας, τόσο εγγράφως όσο και σε συναντήσεις στο Υπουργείο, αλλά η βοήθεια που παρασχέθηκε δεν κρίνεται ικανοποιητική.

Μάλιστα, προκειμένου να συνδράμουμε και εμείς στη μετακίνηση/απόσπαση αστυνομικών στο νησί μας, έχουμε εξασφαλίσει κονδύλι στον προϋπολογισμό έτους 2019 του Δήμου, προκειμένου να παρέχουμε στους αστυνομικούς βοήθημα σίτισης και διαμονής, καθώς και επιπλέον δυνάμεθα να μεριμνήσουμε για την δωρεάν φιλοξενία τους εκ μέρους του Δήμου, όσων αστυνομικών αποσπαστούν στο νησί μας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έως και 150 ατόμων.

Κύριε Υπουργέ, αναμένω την καταλυτική παρέμβασή σας στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, με την απόσπαση άμεσα αστυνομικών με εμπειρία στα καθήκοντα ασφάλειας και τροχαίας για την υπόλοιπη τουριστική περίοδο, αλλά και να αποφασίσετε και να στείλετε κατεπειγόντως στο νησί της Μυκόνου τουλάχιστον δύο Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και τη στελέχωση της Αστυνομικής Υπηρεσίας καθ’ υπόδειξη της και σύμφωνα με τις ανάγκες της, ώστε να πάψει το νησί μας να αισθάνεται εγκαταλελειμμένο από την πλευρά της πολιτείας στο ευαίσθητο θέμα της ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών όσο και στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας.

Παρακαλώ, όπως εξασφαλίσετε άμεσα το μέγιστο δυνατό αριθμό αποσπάσεων για το νησί μας».

Δημοφιλή