Μεγάλα προβλήματα στο Μαντούδι από τον μεσογειακό κυκλώνα. Έρευνες για τους αγνοούμενους

Μεγάλα προβλήματα στο Μαντούδι από τον μεσογειακό κυκλώνα. Έρευνες για τους αγνοούμενους
Eurokinissi

Στο Μαντούδι της κεντρικής Εύβοιας, που είναι πρακτικά αποκομμένο, εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα από τον μεσογειακό κυκλώνα που έπληξε τη χώρα. Ένα τμήμα του Μαντουδίου είναι πλήρως αποκλεισμένο είπε το πρωί στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό, έπειτα από τον 27χρονο, ο οποίος απεγκλωβίστηκε ζωντανός, και του ηλικιωμένου ζευγαριού, που αγνοείται από την περιοχή του Μαντουδίου.

Στις έρευνες συμμετέχουν στελέχη της 1ης και 7ης ΕΜΑΚ, ένα ελικόπτερο και drone της Πυροσβεστικής, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, καθώς και δύτες.

Επίσης, η κατάσταση στο Αλεποχώρι είναι πολύ σοβαρή και η περιοχή είναι τελείως αποκλεισμένη από την πλευρά της Αττικής. Επίσης, οι οικισμοί Σχίνος και Βαμβακιές είναι τελείως αποκλεισμένοι είπε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Δεσύλλας, πρόεδρος του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου «Τα Γεράνεια». Μεγάλες είναι οι ζημιές και στη Μαυρολίμνη, με αποκλεισμένα σπίτια και την περιοχή να έχει μείνει χωρίς νερό, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Ζωγράφος πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Μαυρολίμνης.

Πολλά είναι τα προβλήματα στη Μαγνησία και ειδικότερα στη Σκιάθο, όπου σήμερα -όπως και στη Σκόπελο– τα σχολεία θα είναι κλειστά. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανεύρεση του αγνοούμενου κτηνοτρόφου στον Αλμυρό.

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το δίκτυο της Αττικής.

Η κατάσταση σε Κορινθία και Αργολίδα

Στην αναλυτική καταγραφή των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες προχωρούν δήμοι και Περιφέρεια στις περιοχές της Κορινθίας και της Αργολίδας, που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας. Επίσης, οι δήμοι έχουν καλέσει τους κατοίκους να υποβάλουν δηλώσεις για ζημιές σε σπίτια, οικοσκευές και επιχειρήσεις.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Κορινθία, ο αντιπεριφερειάρχης ’Αγγελος Παπαγγελόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας εργάζονται για να αποκαταστήσουν ζημιές σε υποδομές, αλλά και να προχωρήσουν σε αναγκαίους καθαρισμούς».

Από την πλευρά του, αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «από νωρίς σήμερα το πρωί έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών στο οδικό δίκτυο, στις υποδομές, αλλά και στις καλλιέργειες, ιδιαίτερα στην ελαιοπαραγωγή, αφού σε λόγο καιρό ξεκινά η συγκομιδή του ελαιοκάρπου».

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως οδηγός 53 ετών στο Βραχάτι Κορινθίας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του λόγω των υδάτων και έχασε τη ζωή του από ανακοπή.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή