Παιδική πορνογραφία: Ο ζωγράφος, το στούντιο φωτογράφισης και η υποσχόμενη δόξα

«Έχουμε τον τρόπο να σε κάνουμε διάσημη».
GeorgeRudy via Getty Images

«Έλα να σε φωτογραφίσουμε. Και εμείς έχουμε τον τρόπο να σε κάνουμε διάσημη». Αυτό φέρονται να έλεγαν σε ανήλικα κορίτσια ένας 40χρονος ζωγράφος και ένας 67χρονος, ο οποίος ήταν γνωστός παλιά στο χώρο της ροκ μουσικής στην Ελλάδα.

Οι δυο άντρες κατηγορούνται ότι προσέγγιζαν κορίτσια από 14 έως 17 ετών όπου έβρισκαν ευκαιρία. Σε μπαρ, στο δρόμο, ακόμα και σε σταθμούς και συρμούς του Μετρό. Και οι δύο είχαν φτιάξει στούντιο φωτογράφισης στα σπίτια τους.

Οι συλλήψεις τους έγιναν την περασμένη Τετάρτη, όταν οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε μία γυναίκα που φέρεται να βοηθούσε τον 67χρονο στην «αλίευση» κοριτσιών.

Σε 10 περιπτώσεις οι ανήλικες πείστηκαν και μετέβησαν στα σπίτια τους για φωτογράφιση. Η έρευνα ξεκίνησε όταν μία από τις κοπέλες βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει όλα όσα έζησε στην Αστυνομία. Ο ζωγράφος που συνελήφθη είχε σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών, είχε πάρει υποτροφίες, είχε επιμεληθεί εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, ενώ το 2008 είχε βραβευτεί από μεγάλη τράπεζα για το έργο του.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν οι υπολογιστές, οι φωτογραφικές μηχανές, τα τάμπλετ και τα αποθηκευτικά μέσα των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ερώτημα είναι εάν απλά κατείχαν το υλικό παιδικής πορνογραφίας ή εάν είχαν εμπλακεί και σε σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Συνολικά βρέθηκαν περίπου 1.000 φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Δημοφιλή