Πώς αναμένεται να εξελιχθεί ο καιρός: Νέα επιδείνωση από την Τετάρτη

Τι προβλέπει η ΕΜΥ
Eurokinissi

Χιόνια και κρύο χαρακτήρισαν το πρωί της Τρίτης, καθώς είναι σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας στο οποίο έχει δοθεί το όνομα «Τηλέμαχος». Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες συναντώνται στη βόρεια Ελλάδα (Νευροκόπι Δράμας, Φλώρινα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Πτολεμαΐδα κ.α.), φτάνοντας μέχρι και τους -20,9 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη προέβλεπε χιονοπτώσεις σε Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, με πολύ ισχυρό παγετό τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ολικός.

Ο «Τηλέμαχος» έφερε χιόνια και στην Αττική, με την Τροχαία να λαμβάνει έκτακτα μέτρα. Ιδιαίτερα χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα, με την ελάχιστη θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη να καταγράφεται στους -4 βαθμούς Κελσίου (σημειώνεται πως στον Λαγκαδά, περιφερειακά της πόλης, ο υδράργυρος έπεσε στους -13). Τσουχτερο είναι το κρύο και στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη.

Για την Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει νέα επιδείνωση από τα δυτικά, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους έντονα. Η θερμοκρασία αναμένεται να είναι σε άνοδο, όμως τις βραδινές και κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Δημοφιλή