Προβλήματα στη Σαμοθράκη: Παραμένει αποκομμένη ακτοπλοϊκά

Λόγω μηχανικής βλάβης στο πλοίο της γραμμής και ισχυρών ανέμων.
Eurokinissi

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τουρίστες και κάτοικοι της Σαμοθράκης- τόσο σε επίπεδο εφοδιασμού όσο και τοπικής οικονομίας- λόγω της ακτοπλοϊκής αποκοπής του νησιού μετά τη μηχανική βλάβη που υπέστη το πλοίο της γραμμής και των ισχυρών ανέμων, με απαγορευτικά απόπλου.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, δήλωσε στην ΕΡΤ πως το πρόβλημα παραμένει και είναι τεράστιο. Σε σύσκεψη των φορέων αποφασίστηκε σειρά μέτρων όπως έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια προκειμένου να καλυφθεί η σίτιση των εγκλωβισμένων ταξιδιωτών, συνεργασία με τους επαγγελματίες του νησιού προκειμένου να ανακουφιστούν οι επισκέπτες, παραχωρήθηκε Γυμναστήριο για την φιλοξενία τους, διανεμηθηκε νερό, ενώ όπως είπε ο δήμαρχος, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας την Τετάρτη αναμένεται να σταλεί στο νησί Sea Jet για την αναχώρηση επιβατών και οχημάτων.

Όπως σημειώνει επίσης η ΕΡΤ, λήγει στο τέλος Οκτωβρίου η σύμβαση με τον ακτοπλόο, μιας γραμμής επιδοτούμενης, χωρίς να έχει εκδηλωθεί άλλο ενδιαφέρον και με δεδομένα προβλήματα στην ήδη υπάρχουσα ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Δημοφιλή