Σαλαμίνα: Πήγε να πουλήσει προστασία σε εστιάτορα και κατέληξε στο νοσοκομείο

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ανακρίτρια.
Eurokinissi

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας 40χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει «προστασία», μαζί με συνεργούς του, σε εστιάτορα στη Σαλαμίνα.

Ο επιχειρηματίας άνοιξε το εστιατόριο του στις 15 Ιουνίου 2019 και μόλις μία ημέρα μετά ομάδα μπράβων τον προσέγγισε για να του πουλήσει «προστασία».

Επειδή ο καταστηματάρχης αρνήθηκε να ενδώσει στον εκβιασμό, προχθές Τετάρτη ο 40χρονος μαζί με οχτώ συνεργούς του εμφανίστηκε στο εστιατόριο με άγριες διαθέσεις.

Ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στον εστιάτορα, ενώ θαμώνες του καταστήματος που κατάλαβαν τι συμβαίνει τον υποστήριξαν. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο 40χρονος έβγαλε μαχαίρι, ενώ 34χρονος συνεργός του απείλησε με πιστόλι τους θαμώνες που υποστήριξαν τον ιδιοκτήτη. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ο 40χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε από τα μέλη της ομάδας του στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Στο μεταξύ, ο καταστηματάρχης ειδοποίησε την Αστυνομία για όλα όσα είχαν συμβεί και έτσι οι αστυνομικοί μετέβησαν στο νοσοκομείο και συνέλαβαν τον 40χρονο.

Ο 34χρονος συνεργός του που πυροβόλησε με το πιστόλι εξαφανίστηκε και αναζητείται. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε χειρόγραφο σημείωμα, στο οποίο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναγράφονταν τα μαγαζιά που είχε το κύκλωμα υπό τον «έλεγχό» του και τις «ταρίφες» που έπαιρνε από αυτά.

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών συνέλαβε και έναν 37χρονο, μέλος της ίδιας ομάδας, και ταυτοποίησε ακόμα τρία άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αλλά και οι καταζητούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές, «σπάσιμο» επιταγών, εκρήξεις σε ΑΤΜ, καθώς επίσης και για ναρκωτικά. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ρέπλικες πολεμικών όπλων, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), χειρόγραφο σημείωμα και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Ανακρίτρια, η οποία τους άσκησε δίωξη για σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβιασμού, ενώ τους έδωσε προθεσμία για να απολογηθούν.

Δημοφιλή