Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην πληγείσα περιοχή
seleo.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έχουν θέσει σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Έχει ήδη δώσει εντολή προκειμένου κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης. Στην περιοχή ήδη μεταβαίνει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την κυβέρνηση, άτυπα στον συντονισμό μετέχει και ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος όμως πρόκειται να αναλάβει τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας. Βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον γενικό διευθυντή Πολιτικής Προστασίας. Περισσότερα από 40 συνεργεία σε όλο το νομό Χαλκιδικής προσπαθούν να βοηθήσουν πληγέντες, πολλοί εκ των οποίων είναι εγκλωβισμένοι. Έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι εθελοντικές ομάδες του νομού και έχουν ειδοποιηθεί και όλοι οι μηχανικοί της περιφέρειας οι οποίοι -σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση- από τις 5.30 το πρωί θα ξεκινήσουν την διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε σπίτια, αλλά και σε δημόσιες υποδομές. Επί ποδός όμως είναι και συνεργεία της ΔΕΗ καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη θα γίνει νωρίς το πρωί με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας.

Δημοφιλή