Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα: Σε ποιες περιοχές σημειώνονται προβλήματα

Κυρίως στην Κέρκυρα και στην Κεφαλλονιά. Τι συμβαίνει στην Αττική.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Κακοκαιρία πλήττει τη χώρα, με βροχές και ανέμους να προκαλούν προβλήματα- ιδίως στη δυτική Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα και την Κεφαλλονιά. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ σημειώνονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος και ύδατος. Επίσης, οι τρεις δήμαρχοι της Κέρκυρας έλαβαν την απόφαση να μείνουν κλειστά την Τετάρτη όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα.

Αναλυτικότερα, το κύμα κακοκαιρίας «Βικτώρια» έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες. Στο μεταξύ, τα ακραία καιρικά φαινόμενα ισχυρή ένταση.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού εξυπηρετείται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ η Πολιτική Προστασία των τριών δήμων και της περιφέρειας είναι σε επιφυλακή.

Eurokinissi

Στην Κεφαλονιά επλήγησαν σκληρότερα το Νύφι και η Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς: Για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα, οι κάτοικοι στο Νύφι είδαν πέτρες, ξύλα και τόνους λάσπης να κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους στο χωριό. Επίσης, τόνοι λάσπης έχουν συγκεντρωθεί στο χωριό της Αγίας Ευφημίας. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε περίπου έναν μήνα που δημιουργούνται προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή από την έντονη βροχόπτωση.

Eurokinissi

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν σε Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία. Επίσης, προβλήματα στους δρόμους σημειώνονται λόγω της βροχόπτωσης από τις πρώτες πρωινές ώρες και στην Αττική με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στους δρόμους και η Πυροσβεστική να δεχθεί κλήσεις για απάντληση υδάτων. Έντονα είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας, με ιδιαίτερα αυξημένη την κίνηση στον Κηφισό, στη λεωφόρο Κηφισίας, στη Μεσογείων, στην Αλεξάνδρας, στην Ποσειδώνος -ιδιαίτερα από το ύψος του Ελληνικού έως τον Φλοίσβο- καθώς και στην Βασ. Σοφίας.

Προβλήματα σημειώνονται και στα Χανιά: Οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo κατέγραψαν πανελλαδικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 08:30 το πρωί της Τετάρτης στον Αλικιανό και στο Ακρωτήριο Χανίων (64 και 63 χιλιοστά αντίστοιχα), στο Σπήλι Ρεθύμνου (52), στο κέντρο των Χανίων (46), στον Πλατανιά Χανίων (46), στην Ασή Γωνιά Χανίων (43), στην Παλαιοχώρα Χανίων (41) και στις Βρύσες Χανίων (39 χιλιοστά).

Mέσω στρατιωτικής γέφυρας τύπου Μπέλεϋ πραγματοποιείται από το πρωί η κίνηση των οχημάτων προς τον Αλικιανό, καθώς από την κακοκαιρία υποχώρησε τμήμα της προσωρινής διάβασης που είχε δημιουργηθεί για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Από τα σχολεία του Δήμου Φαιστού απομακρύνθηκαν οι μαθητές λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Με απόφαση του δημάρχου Φαιστού, λίγο μετά τις 11:30 τα σχολεία έκλεισαν καθώς υπήρξε ανησυχία λόγω της νεροποντής.

Η πρόγνωση του καιρού

Για σήμερα Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Για την Πέμπτη προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία,τη Θράκη,την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θράκη,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το πρωί
στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, ΣΚΑΪ)

Δημοφιλή