Σποτ της Kάλβιν Κλάιν δείχνει την Μπέλα Χαντίντ να φιλά ψηφιακή influencer και κάποιοι αντιδρούν

Άλλοι πάλι μιλούν για μια διαφήμιση με θετικά μηνύματα.
Instagram

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα διαφήμιση της Κάλβιν Κλάιν με την Μπέλα Χαντίντ να δίνει ένα φιλί στην ψηφιακή influencer, Λιλ Μικέλα.

Στο σποτ φαίνεται ξεκάθαρα το διάσημο μοντέλο να πλησιάζει την Μικέλα και να την φιλά στο στόμα, ενώ στη συνέχεια η Χαντίντ λέει: «Το νόημα στη ζωή είναι να ανοίγουν πόρτες και να δημιουργείς όνειρα που δεν γνώριζες πως υπήρχαν».

Ο τίτλος της διαφήμισης είναι «Bella Hadid and Lil Miquela Get Surreal» ενώ στόχος της είναι να στηρίξει την LGBT κοινότητα. Πέρα όμως από το θετικό μήνυμα που περνά το σποτ, η αλήθεια είναι πως προκάλεσε και κάποιες αρνητικές αντιδράσεις.

View this post on Instagram

I am here. That is my truth. #MYTRUTH #MYCALVINS

A post shared by *~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) on

Μια δημοσιογράφος από τις ΗΠΑ, η Μάντισον Κίρτσερ σχολίασε αρνητικά το γεγονός πως η καμπάνια είναι σαν να εκμεταλλεύεται την ομοφυλοφιλική σεξουαλικότητα για εμπορικούς σκοπούς και όχι για να περάσει κάποιο μήνυμα.

Και οι περισσότεροι χρήστες στο twitter ασκούν αρνητική κριτική. Ο ίδιος ο οίκος Κάλβιν Κλάιν έσπευσε να εξευμενίσει τα πνεύματα ζητώντας συγγνώμη σε όσους αντέδρασαν και σχολιάζοντας πως ήθελε να αναδείξει την ποικιλομορφία και όχι να εκμεταλλευτεί τα συναισθήματα των γκέι.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως η διαφήμιση μελετά τα θολά σημεία μεταξύ φαντασιακού και πραγματικότητας και πως απώτερος σκοπός της είναι να προάγει την ελευθερία της έκφρασης. Το βίντεο μέχρι στιγμής δεν έχει αποσυρθεί από το κανάλι του οίκου στο YouTube.